aantal personen: 4


  • Ingrediënten:

    • 1 kg kruimige aardappelen
    • Zout
    • 900 gr gesneden uien
    • 200 gr belegen nagelkaas
    • 2 el azijn
    • 25 gr boter
    • 100 gr hamreepjes
    • Peper


  • Bereiding:

    • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes
    • Kook de aardappelen en de uien in ongeveer 15 minuten in een pan met 2 deciliter water en
      zout gaar
    • Snijd intussen de korstjes van de kaas en snijd de kaas in blokjes
    • Giet de aardappelen en uien boven een kom af en stamp ze met een pureestamper fijn
    • Voeg al roerend zoveel kookvocht toe dat de stamppot smeuïg wordt
    • Roer er de azijn en de boter door, schep de kaas en de ham erdoor en warm die al roerend circa 2 minuten mee
    • Breng op smaak met peper