aantal personen: 2 (bijgerecht)


  • IngrediĆ«nten:

    • 1/2 bakje kastanjechampignons (a 250 g),
    • 1 sjalotje,
    • 1/4 knolselderij,
    • 3 eetlepels slagroom,
    • 1 eetlepel boter of margarine,
    • Zout
    • Peper
    • Olie met truffelaroma (Monini),
    • (2 ovenschaaltjes doorsnede 12 cm)


  • Bereiding:

    • Grill voorverwarmen op hoogste stand
    • Kastanjechampignons schoonmaken
    • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen
    • Knolselderij schillen en met dunschiller of kaasschaaf 8 – 10 dunne plakjes afschaven
    • Knolselderij naast elkaar in schaaltjes leggen
    • Plakjes dun bedekken met laagje slagroom en ca. 10 minuten onder hete grill in 2 – 3 minuten lichtbruin laten worden
    • In koekenpan boter verhitten
    • Sjalotjes ca. 1 minuut fruiten
    • Kastanjechampignons toevoegen en 2 – 3 minuten al omscheppend op hoog vuur bakken
    • Op smaak brengen met peper en zout
    • Kastanjechampignons op knolselderij leggen en besprenkelen met enkele druppels truffelolie
    • Serveren bij gegrild vlees en gemengde peulvruchten