aantal personen: 2 (bijgerecht)
-
Ingrediënten:- 1/2 bakje kastanjechampignons (a 250 g),
- 1 sjalotje,
- 1/4 knolselderij,
- 3 eetlepels slagroom,
- 1 eetlepel boter of margarine,
- Zout
- Peper
- Olie met truffelaroma (Monini),
- (2 ovenschaaltjes doorsnede 12 cm)
-
Bereiding:- Grill voorverwarmen op hoogste stand
- Kastanjechampignons schoonmaken
- Sjalotjes pellen en fijnsnipperen
- Knolselderij schillen en met dunschiller of kaasschaaf 8 – 10 dunne plakjes afschaven
- Knolselderij naast elkaar in schaaltjes leggen
- Plakjes dun bedekken met laagje slagroom en ca. 10 minuten onder hete grill in 2 – 3 minuten lichtbruin laten worden
- In koekenpan boter verhitten
- Sjalotjes ca. 1 minuut fruiten
- Kastanjechampignons toevoegen en 2 – 3 minuten al omscheppend op hoog vuur bakken
- Op smaak brengen met peper en zout
- Kastanjechampignons op knolselderij leggen en besprenkelen met enkele druppels truffelolie
- Serveren bij gegrild vlees en gemengde peulvruchten