aantal personen: Hoofdgerecht 2 – Bijgerecht 4
-
Ingrediënten:- 200 gr bloemkool
- 2 worteltjes
- 1 klein blikje maïskorrels (180 g)
- 1/2 rode en 1/2 groene paprika
- 150 gr kruidenkaas
- 2 eieren
- 1/8 l slagroom
- Zout
- Peper
- Versgeraspte nootmuskaat
- Boter of olie voor de vormpjes
-
Bereiding:- Laat de gaar gekookte en uitgelekte bloemkool afkoelen
- Snijd de worteltjes en de paprika in kleine blokjes
- Blancheer ze kort, laat ze onder de koude kraan schrikken en met de maïs uitlekken
- Snijd de kaas in blokjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Pureer de bloemkool met de eieren in de foodprocessor
- Giet door de vulopening de slagroom op het draaiende mes
- Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat
- Schep er de wortel, de paprika, de maïs en de kaas door
- Bestrijk de vormpjes met boter of olie
- Schep het groentemengsel in de vormpjes
- Zet de vormpjes in een passende ovenschaal of een braadslee
- Giet er zoveel kokend water bij dat de onderste helft in het water staat
- Zet de schaal of de braadslee op het rooster in het midden van de oven en laat in circa 25
minuten gaar worden - Serveer desgewenst met tomatensaus en knapperig stokbrood of geroosterd casinobrood