aantal personen: Hoofdgerecht 2 – Bijgerecht 4


  • Ingrediënten:

    • 200 gr bloemkool
    • 2 worteltjes
    • 1 klein blikje maïskorrels (180 g)
    • 1/2 rode en 1/2 groene paprika
    • 150 gr kruidenkaas
    • 2 eieren
    • 1/8 l slagroom
    • Zout
    • Peper
    • Versgeraspte nootmuskaat
    • Boter of olie voor de vormpjes


  • Bereiding:

    • Laat de gaar gekookte en uitgelekte bloemkool afkoelen
    • Snijd de worteltjes en de paprika in kleine blokjes
    • Blancheer ze kort, laat ze onder de koude kraan schrikken en met de maïs uitlekken
    • Snijd de kaas in blokjes
    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Pureer de bloemkool met de eieren in de foodprocessor
    • Giet door de vulopening de slagroom op het draaiende mes
    • Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat
    • Schep er de wortel, de paprika, de maïs en de kaas door
    • Bestrijk de vormpjes met boter of olie
    • Schep het groentemengsel in de vormpjes
    • Zet de vormpjes in een passende ovenschaal of een braadslee
    • Giet er zoveel kokend water bij dat de onderste helft in het water staat
    • Zet de schaal of de braadslee op het rooster in het midden van de oven en laat in circa 25
      minuten gaar worden
    • Serveer desgewenst met tomatensaus en knapperig stokbrood of geroosterd casinobrood