aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 1 kilo aardappels
- 600 g broccoli
- 1 ui
- zout
- 300 g belegen kaas
- 25 g boter of margarine
- 1 el grove mosterd
-
Bereiding:- Aardappels schillen en wassen
- Broccoli wassen en in roosjes verdelen
- Stelen schillen en in plakjes snijden
- Ui pellen en fijn snipperen
- In pan met ruim water (en zout) aardappels en ui ca. 10 minuten koken
- Broccolistelen toevoegen en 5 minuten meekoken
- Broccoliroosjes toevoegen en in 5 a 10 minuten gaarkoken
- Intussen kaas in kleine blokjes snijden
- Aardappelmengsel afgieten (wat vocht bewaren) en met pureestamper pureren
- Boter en mosterd toevoegen
- Eventueel zoveel kookvocht toevoegen dat smeuige stamppot ontstaat
- Kaasblokjes erdoor scheppen
Christa