aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 1 kilo aardappels
    • 600 g broccoli
    • 1 ui
    • zout
    • 300 g belegen kaas
    • 25 g boter of margarine
    • 1 el grove mosterd


  • Bereiding:

    • Aardappels schillen en wassen
    • Broccoli wassen en in roosjes verdelen
    • Stelen schillen en in plakjes snijden
    • Ui pellen en fijn snipperen
    • In pan met ruim water (en zout) aardappels en ui ca. 10 minuten koken
    • Broccolistelen toevoegen en 5 minuten meekoken
    • Broccoliroosjes toevoegen en in 5 a 10 minuten gaarkoken
    • Intussen kaas in kleine blokjes snijden
    • Aardappelmengsel afgieten (wat vocht bewaren) en met pureestamper pureren
    • Boter en mosterd toevoegen
    • Eventueel zoveel kookvocht toevoegen dat smeuige stamppot ontstaat
    • Kaasblokjes erdoor scheppen
      Christa