aantal personen:4, hoofdgerecht


  • IngrediĆ«nten:

    • 700 g Boerenkool deelblokjes (diepvries, pak a 450 g)
    • Zout
    • Peper
    • 300 g verse roomkaas
    • 1 zakje aardappelpuree voor ovenschotels (pak met 2 zakjes a 83 g)
    • 2 vleestomaten
    • 100 g geraspte belegen kaas


  • Bereiding:

    • Oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4
    • Boerenkool verwarmen volgens gebruiksaanwijzing
    • Op smaak brengen met zout en peper
    • Roomkaas toevoegen en laten smelten
    • Aardappelpuree maken volgens gebruiksaanwijzing
    • Tomaten in plakjes snijden
    • Ovenschaal invetten en laag om laag vullen met boerenkool, tomaatplakjes en aardappelpuree
    • Eindigen met aardappelpuree
    • Bestrooien met kaas
    • Schotel in ca. 20 minuten in midden van oven door en door heet en goudbruin laten worden