aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
2 tenen knoflook -
1 fijngesnipperde ui -
(mais)olie -
1 blikje mais (300 gr) -
1 liter kippebouillon -
1 eetlepel maizena, aangemaakt met 1 kopje melk -
Een handje spinaziebladeren -
Zout -
Zwarte peper
-
-
Bereiding:-
Meng de kippebouillon en de mais in een blender of met een staafmixer -
Mocht de kleur niet geel genoeg zijn, voeg dan wat extra mais toe of eventueel later wat kurkuma (geelwortel) of saffraan -
Fruit de ui en de knoflook goudgeel (=refogado) -
Voeg de bouillon met de mais bij de refogado, laat het geheel bijna koken en doe er de melk met de maizena bij -
Laat de soep op laag vuur wat indikken en breng haar op smaak met peper uit de molen en eventueel zout -
Voeg na ca. 15 minuten de spinaziebladeren toe; laat ze niet de gaar worden, want de mooie groene kleur moet niet verloren gaan -
Dien de soep op met in iedere kop of bord een enkele spinazieblaadjes
-