aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 2 tenen knoflook

    • 1 fijngesnipperde ui

    • (mais)olie

    • 1 blikje mais (300 gr)

    • 1 liter kippebouillon

    • 1 eetlepel maizena, aangemaakt met 1 kopje melk

    • Een handje spinaziebladeren

    • Zout

    • Zwarte peper

  • Bereiding:


    • Meng de kippebouillon en de mais in een blender of met een staafmixer

    • Mocht de kleur niet geel genoeg zijn, voeg dan wat extra mais toe of eventueel later wat kurkuma (geelwortel) of saffraan

    • Fruit de ui en de knoflook goudgeel (=refogado)

    • Voeg de bouillon met de mais bij de refogado, laat het geheel bijna koken en doe er de melk met de maizena bij

    • Laat de soep op laag vuur wat indikken en breng haar op smaak met peper uit de molen en eventueel zout

    • Voeg na ca. 15 minuten de spinaziebladeren toe; laat ze niet de gaar worden, want de mooie groene kleur moet niet verloren gaan

    • Dien de soep op met in iedere kop of bord een enkele spinazieblaadjes