Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 750 gr geschilde kruimige aardappelen
    • Zout
    • Peper
    • 500 gr groene savooienkool
    • 150 gr boter
    • 1,5 dl kokende melk


  • Bereiding:

    • Kook de aardappelen met water en zout in 20 minuten gaar
    • Haal de bladeren van de kool los, verwijder de nerven en scheur de bladeren in grove stukken
    • Smelt in een steelpan 100 gr boter
    • Leg de groene koolbladeren in een pan en sprenkel er de boter over
    • Smoor de savooienkool afgedekt op zacht vuur in 25 minuten gaar
    • Giet de aardappelen af en kook ze droog
    • Pureer ze met een stamper of pureeknijper en klop scheutje voor scheutje de melk door de puree
    • Klop de rest van de boter erdoor
    • Roer tenslotte de savooienkool met het stoofvocht door de puree
    • Lekker met kalfsoesters