Aantal personen: 4


  • Ingredi├źnten

    • 1 1/2 kg aardappelen
    • Zout
    • 1 ui
    • 300 gr groene kool
    • 3 stevige tomaten
    • 1 rookworst van 350 gr
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 3 eetlepels rode wijn
    • 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
    • 1-2 dl volle melk
    • 30 gr grofgehakte walnoten
    • Peper


  • Bereiding:

    • Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar
    • Pel en snipper de ui
    • Snijd de kool in reepjes en de ontvelde tomaten in plakjes
    • Snijd de rookworst in plakjes
    • Fruit de ui in de olie in een ruime pan glazig en bak de tomatenpuree even mee
    • Voeg de kool toe en bak die 5 minuten mee
    • Voeg de wijn, peper, zout en de helft van de kruiden toe en stoof het gerecht in ┬▒ 15 minuten gaar
    • Stamp de aardappelen met de melk fijn en schep het koolmengsel erdoor
    • Schep alles in een ovenschaal en verdeel de tomaat en de worst erover
    • Bestrooi met de rest van de kruiden, de walnoten en wat peper en zout en zet de schotel 7 minuten onder de hete grill