Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 1/2 kg aardappelen
- Zout
- 1 ui
- 300 gr groene kool
- 3 stevige tomaten
- 1 rookworst van 350 gr
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 eetlepels rode wijn
- 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
- 1-2 dl volle melk
- 30 gr grofgehakte walnoten
- Peper
-
Bereiding:- Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar
- Pel en snipper de ui
- Snijd de kool in reepjes en de ontvelde tomaten in plakjes
- Snijd de rookworst in plakjes
- Fruit de ui in de olie in een ruime pan glazig en bak de tomatenpuree even mee
- Voeg de kool toe en bak die 5 minuten mee
- Voeg de wijn, peper, zout en de helft van de kruiden toe en stoof het gerecht in ± 15 minuten gaar
- Stamp de aardappelen met de melk fijn en schep het koolmengsel erdoor
- Schep alles in een ovenschaal en verdeel de tomaat en de worst erover
- Bestrooi met de rest van de kruiden, de walnoten en wat peper en zout en zet de schotel 7 minuten onder de hete grill