Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 175 gr Quornstukjes
- 1/2 citroen
- 4 eetlepels olijfolie extra vergine
- 2 eetlepels fijngehakte verse rozemarijnnaaldjes
- 1/2 geschilde komkommer
- 1 stevige tomaat
- 1 blikje artisjokharten (netto 200 gr)
- 1 stengel bleekselderij in dunne plakjes
- 6 zwarte olijven zonder pit
- 50 gr verkruimelde feta of zachte geitenkaas
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 1/2 zakje slamelange (á 100 gr)
-
Bereiding:- Rasp de gele schil van de citroen er dun af en pers de citroen uit
- Schep 2 eetlepels olie met de geraspte citroenschil en de rozemarijn door de Quornstukjes
en laat dit ± 10 minuten staan - Halveer de komkommer in de lengte en halveer de tomaat
- Verwijder de pitjes en snijd de komkommer en de tomaat in blokjes
- Snijd de artisjokharten in vieren
- Roer in een kom 2 eetlepels olie met 1 eetlepel citroensap tot een dressing
- Schep de komkommer, de tomaat, de artisjokken, de bleekselderij, de olijven en de
geitenkaas erdoor en breng de salade op smaak met zout en peper - Bak de Quornstukjes in een koekenpan al omscheppend in ± 4 minuten
goudbruin - Verdeel de sla over 2 borden, schep de salade erop en verdeel er de Quorn over