Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 175 gr Quornstukjes
    • 1/2 citroen
    • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
    • 2 eetlepels fijngehakte verse rozemarijnnaaldjes
    • 1/2 geschilde komkommer
    • 1 stevige tomaat
    • 1 blikje artisjokharten (netto 200 gr)
    • 1 stengel bleekselderij in dunne plakjes
    • 6 zwarte olijven zonder pit
    • 50 gr verkruimelde feta of zachte geitenkaas
    • Zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 1/2 zakje slamelange (á 100 gr)


  • Bereiding:

    • Rasp de gele schil van de citroen er dun af en pers de citroen uit
    • Schep 2 eetlepels olie met de geraspte citroenschil en de rozemarijn door de Quornstukjes
      en laat dit ± 10 minuten staan
    • Halveer de komkommer in de lengte en halveer de tomaat
    • Verwijder de pitjes en snijd de komkommer en de tomaat in blokjes
    • Snijd de artisjokharten in vieren
    • Roer in een kom 2 eetlepels olie met 1 eetlepel citroensap tot een dressing
    • Schep de komkommer, de tomaat, de artisjokken, de bleekselderij, de olijven en de
      geitenkaas erdoor en breng de salade op smaak met zout en peper
    • Bak de Quornstukjes in een koekenpan al omscheppend in ± 4 minuten
      goudbruin
    • Verdeel de sla over 2 borden, schep de salade erop en verdeel er de Quorn over