Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 175 gr Quornstukjes
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 1 grote fijngehakte teen knoflook
    • 1 fijngesnipperde ui
    • 300 gr panklare verse spinazie
    • 2 eetlepels fijngehakte verse Provençaalse kruiden
    • Zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 125 gr ontdooid fyllodeeg
    • 75 gr feta
    • 1 ei


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 200°C
    • Verhit 2 eetlepels olie in een wok, bak de Quornstukjes met de knoflook ± 2
      minuten en schep ze op een bord
    • Fruit de ui zachtjes in 1/2 eetlepel olie
    • Schep de spinazie en de Provençaalse kruiden erdoor en roerbak ± 5
      minuten tot de spinazie is geslonken en het vocht is verdampt
    • Voeg naar smaak zout en peper toe
    • Laat de spinazie iets afkoelen
    • Verkruimel de feta
    • Klop in een kom het ei los en roer de feta en de spinazie erdoor
    • Vet 2 kleine lage taartvormen (doorsnee 12-15 cm) met olie in en leg er een vel fyllodeeg
      in
    • Bestrijk ook dit vel dun met olie
    • Leg hierop het laatste vel deeg, schep de spinazie in de taartvormen, verdeel de
      Quornstukjes erover en strooi er peper over
    • Bestrijk de randen dun met olie en bak de fyllodeegtaartjes in de oven in 20-25 minuten
      goudbruin en gaar
    • Lekker met een tomatensalade