Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 175 gr Quornstukjes
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 grote fijngehakte teen knoflook
- 1 fijngesnipperde ui
- 300 gr panklare verse spinazie
- 2 eetlepels fijngehakte verse Provençaalse kruiden
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 125 gr ontdooid fyllodeeg
- 75 gr feta
- 1 ei
-
Bereiding:- Verwarm de oven voor op 200°C
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok, bak de Quornstukjes met de knoflook ± 2
minuten en schep ze op een bord - Fruit de ui zachtjes in 1/2 eetlepel olie
- Schep de spinazie en de Provençaalse kruiden erdoor en roerbak ± 5
minuten tot de spinazie is geslonken en het vocht is verdampt - Voeg naar smaak zout en peper toe
- Laat de spinazie iets afkoelen
- Verkruimel de feta
- Klop in een kom het ei los en roer de feta en de spinazie erdoor
- Vet 2 kleine lage taartvormen (doorsnee 12-15 cm) met olie in en leg er een vel fyllodeeg
in - Bestrijk ook dit vel dun met olie
- Leg hierop het laatste vel deeg, schep de spinazie in de taartvormen, verdeel de
Quornstukjes erover en strooi er peper over - Bestrijk de randen dun met olie en bak de fyllodeegtaartjes in de oven in 20-25 minuten
goudbruin en gaar - Lekker met een tomatensalade