Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr sperziebonen
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel grofgemalen zwarte peper
- 8 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels aceto balsamico
- 200 gr verse kreeftenstaartjes
- 10 grote champignons
- 1 bosje krulpeterselie
-
Bereiding:- Was de sperziebonen, maak ze schoon en kook ze 6 minuten in ruim gezouten water
- Giet het water af, doe de boontjes in een kom en bestrooi ze met peper
- Besprenkel de salade met een mengsel van olie en azijn
- Snijd de kreeftenstaartjes in dikke plakken en verdeel die over de boontjes
- Maak de champignons schoon, was ze grondig, snijd ze in dunne plakjes en leg die tussen de kreeftenstaartjes
- Was de peterselie, laat uitlekken en verdeel ze in kleine toefjes over de porties salade
- – De sperziebonen moeten voor deze salade niet helemaal zijn afgekoeld
- Variatie: U kunt in plaats van kreeftenstaartjes ook plakjes ganzenleverpastei gebruiken