Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 500 gr sperziebonen
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel grofgemalen zwarte peper
    • 8 eetlepels olijfolie
    • 4 eetlepels aceto balsamico
    • 200 gr verse kreeftenstaartjes
    • 10 grote champignons
    • 1 bosje krulpeterselie


  • Bereiding:

    • Was de sperziebonen, maak ze schoon en kook ze 6 minuten in ruim gezouten water
    • Giet het water af, doe de boontjes in een kom en bestrooi ze met peper
    • Besprenkel de salade met een mengsel van olie en azijn
    • Snijd de kreeftenstaartjes in dikke plakken en verdeel die over de boontjes
    • Maak de champignons schoon, was ze grondig, snijd ze in dunne plakjes en leg die tussen de kreeftenstaartjes
    • Was de peterselie, laat uitlekken en verdeel ze in kleine toefjes over de porties salade
    • – De sperziebonen moeten voor deze salade niet helemaal zijn afgekoeld
    • Variatie: U kunt in plaats van kreeftenstaartjes ook plakjes ganzenleverpastei gebruiken