Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr varkenspoulet
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 600 gr aardappelen
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 blikjes kidney-beans
- 500 gr tomatenmoes
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 bouillontablet
- Peper
- Zout
- 1 rode Spaanse peper
- 1 pakje diepvries prinsessenboontjes
-
Bereiding:- Snijd het vlees in kleine blokjes
- Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes
- Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin in de hete olie
- Voeg de ui, knoflook en aardappelen toe en laat ze even meestoven
- Voeg de tomatenpuree, uitgelekte bonen, tomatenmoes, chilipoeder en bouillon toe en kruid met peper en zout
- Giet er 1/2 liter water bij
- Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes
- Voeg ze bij de soep en laat deze ± 45 minuten zachtjes pruttelen
- Voeg 15 minuten voor het einde van de gaartijd de boontjes toe
- Lekker met stokbrood