Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 500 gr varkenspoulet
    • 2 uien
    • 1 teentje knoflook
    • 600 gr aardappelen
    • 2 eetlepels olie
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 2 blikjes kidney-beans
    • 500 gr tomatenmoes
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 1 bouillontablet
    • Peper
    • Zout
    • 1 rode Spaanse peper
    • 1 pakje diepvries prinsessenboontjes


  • Bereiding:

    • Snijd het vlees in kleine blokjes
    • Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn
    • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes
    • Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin in de hete olie
    • Voeg de ui, knoflook en aardappelen toe en laat ze even meestoven
    • Voeg de tomatenpuree, uitgelekte bonen, tomatenmoes, chilipoeder en bouillon toe en kruid met peper en zout
    • Giet er 1/2 liter water bij
    • Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes
    • Voeg ze bij de soep en laat deze ± 45 minuten zachtjes pruttelen
    • Voeg 15 minuten voor het einde van de gaartijd de boontjes toe
    • Lekker met stokbrood