aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 50 gr fijngesneden spek
- 40 gr boter
- 2 fijn gesnipperde uien
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- 2 el rode paprika in fijne reepjes gesneden
- 1 blik tomatenpuree
- 1/4 l visbouillon
- 1 el paprika
- 1 mp marjolijn
- 750 gr zeeplaing gesneden in stukken van ca 2 cm
- 4 gekookte aardappelen in stukken gesneden
- 100 gr champignons
-
Bereiding:
- Bak het spek langzaam uit, voeg de boter toe en smoor daarin de ajuin en de
knoflook - Voeg de paprika toe, samen met de tomaten puree, de visbouillon en de kruiden
- Doe de vis en de aardappelen in de pan, voeg de gesneden champignions toe en
meng alles goed dooreen - Laat ca 20 min stoven
- Bind het geheel indien nodig en voeg naar smaak peper en zout toe
- Opdienen met rijst of aardapplepuree
- Bak het spek langzaam uit, voeg de boter toe en smoor daarin de ajuin en de