aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 50 gr fijngesneden spek
    • 40 gr boter
    • 2 fijn gesnipperde uien
    • 1 fijngesneden teentje knoflook
    • 2 el rode paprika in fijne reepjes gesneden
    • 1 blik tomatenpuree
    • 1/4 l visbouillon
    • 1 el paprika
    • 1 mp marjolijn
    • 750 gr zeeplaing gesneden in stukken van ca 2 cm
    • 4 gekookte aardappelen in stukken gesneden
    • 100 gr champignons

  • Bereiding:

    • Bak het spek langzaam uit, voeg de boter toe en smoor daarin de ajuin en de
      knoflook
    • Voeg de paprika toe, samen met de tomaten puree, de visbouillon en de kruiden
    • Doe de vis en de aardappelen in de pan, voeg de gesneden champignions toe en
      meng alles goed dooreen
    • Laat ca 20 min stoven
    • Bind het geheel indien nodig en voeg naar smaak peper en zout toe
    • Opdienen met rijst of aardapplepuree