aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 3 uien
- 600 g goudbrasemfilets
- 2 dl witte wijn
- 1 kg aardappelen
- 2 eieren
- 1 eierdooier
- 2 tomaten
- 1 preiwit
- 1 bosje basilicum
- 3 dl room
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout
-
Bereiding:
- Pel de uien en hak ze fijn
- Smelt een nootje boter in een braadpan en leg er de goudbrasemfilets in
- Kruid met peper en zout, voeg er de uisnippers en de witte wijn aan toe en laat
de vis op een zacht vuurtje in ca. 30 minuten gaar worden - Schil ondertussen de aardappelen, kook ze gaar en pureer ze
- Voeg er wat boter, de eieren en de extra eierdooier aan toe en breng op smaak
met nootmuskaat, peper en zout - Schep de warme puree in een spuitzak en spuit toefjes of nestjes aardappel op
een met boter ingesmeerde ovenplaat - Pel de tomaten, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes
- Maak het preiwit schoon, halveer het in de lengte en snijd beide helften in
julienne - Snijd de basilicumblaadjes in zeer fijne reepjes
- Haal de gare vis uit het kookvocht en houd hem warm
- Laat het viskookvocht even inkoken, giet er de room bij en laat de saus
indikken tot ze mooi glad is - Voeg er de blokjes tomaat, de preijulienne en de basilicumsnippers aan toe en
laat nog ca. 2 minuten zachtjes sudderen - Roer er tenslotte een nootje boter onder
- Schuif de ovenplaat met de aardappeltorentjes even onder de hete grill (zie tip)
- Verdeel de vis over 4 borden, giet er de groentesaus over en schik er enkele
aardappeltorentjes naast