aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • 3 uien
    • 600 g goudbrasemfilets
    • 2 dl witte wijn
    • 1 kg aardappelen
    • 2 eieren
    • 1 eierdooier
    • 2 tomaten
    • 1 preiwit
    • 1 bosje basilicum
    • 3 dl room
    • Nootmuskaat
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:

    • Pel de uien en hak ze fijn
    • Smelt een nootje boter in een braadpan en leg er de goudbrasemfilets in
    • Kruid met peper en zout, voeg er de uisnippers en de witte wijn aan toe en laat
      de vis op een zacht vuurtje in ca. 30 minuten gaar worden
    • Schil ondertussen de aardappelen, kook ze gaar en pureer ze
    • Voeg er wat boter, de eieren en de extra eierdooier aan toe en breng op smaak
      met nootmuskaat, peper en zout
    • Schep de warme puree in een spuitzak en spuit toefjes of nestjes aardappel op
      een met boter ingesmeerde ovenplaat
    • Pel de tomaten, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes
    • Maak het preiwit schoon, halveer het in de lengte en snijd beide helften in
      julienne
    • Snijd de basilicumblaadjes in zeer fijne reepjes
    • Haal de gare vis uit het kookvocht en houd hem warm
    • Laat het viskookvocht even inkoken, giet er de room bij en laat de saus
      indikken tot ze mooi glad is
    • Voeg er de blokjes tomaat, de preijulienne en de basilicumsnippers aan toe en
      laat nog ca. 2 minuten zachtjes sudderen
    • Roer er tenslotte een nootje boter onder
    • Schuif de ovenplaat met de aardappeltorentjes even onder de hete grill (zie tip)
    • Verdeel de vis over 4 borden, giet er de groentesaus over en schik er enkele
      aardappeltorentjes naast