Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 750 gr varkensvlees in grove blokken gesneden
    • 2 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
    • 2 kopjes dikke santen
    • 2 tl ketoembar
    • 1 tl djinten
    • 1 tl koenjit
    • 1/2 tl djahépoeder
    • 2 in schijfjes gesnedenn rode of groene lombok
    • 1 grote fijngesneden ui
    • 3 fijngesneden teentjes knoflook
    • 2 blaadjes djeroek purut
    • Zout naar smaak


  • Bereiding:

    • Kook het vlees in wat water en bewaar de bouillon
    • Fruit in wat slaolie de knoflook, ui, lombok, ketoembar, djinten, koenjit en het djahépoeder
    • Bak hierin het vlees en voeg dan de santen, de stukjes aardappel en de daun purut toe
    • Laat het geheel 20 minuten op klein vuur doorsudderen, tot het vlees goed gaar is
    • Let wel, hoe dikker de kerrie, hoe lekkerder het smaakt
    • Let op voor te droog koken, doe er eventueel nog wat bouillon bij
    • Als de aardappelen gaar zijn, is de kerrie goed
    • Serveer bij witte rijst