Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 750 gr varkensvlees in grove blokken gesneden
- 2 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
- 2 kopjes dikke santen
- 2 tl ketoembar
- 1 tl djinten
- 1 tl koenjit
- 1/2 tl djahépoeder
- 2 in schijfjes gesnedenn rode of groene lombok
- 1 grote fijngesneden ui
- 3 fijngesneden teentjes knoflook
- 2 blaadjes djeroek purut
- Zout naar smaak
-
Bereiding:- Kook het vlees in wat water en bewaar de bouillon
- Fruit in wat slaolie de knoflook, ui, lombok, ketoembar, djinten, koenjit en het djahépoeder
- Bak hierin het vlees en voeg dan de santen, de stukjes aardappel en de daun purut toe
- Laat het geheel 20 minuten op klein vuur doorsudderen, tot het vlees goed gaar is
- Let wel, hoe dikker de kerrie, hoe lekkerder het smaakt
- Let op voor te droog koken, doe er eventueel nog wat bouillon bij
- Als de aardappelen gaar zijn, is de kerrie goed
- Serveer bij witte rijst