Aantal personen: 1
Ingrediënten
- 1 grote aardappel (voor grote eters 1,5 tot 2 aardappels)
- 100-200 gr boter
- Bloem
- Ei
- Zout
- Pakje gezeefde tomaat
- Pesto (potje)
Bereiding:
- Schil de aardappels en kook ze 10-15 minuten
- Prak de gekookte aardappels tot moes
- Goed mengen met boter, twee eetlepels bloem en ei tot het een bal deeg wordt
- Kneed het deeg tot een elastische massa op een schoon oppervlak met wat bloem er op
- Rol het deeg tot een platte plak (0,5 cm) een snij er kleine figuurtjes uit (bijvoorbeeld rondjes of reepjes)
- Gooi de knoedels (want zo heten die deegfiguurtjes) in een pan met ruim kokend water met wat zout
- Zodra de knoedels boven komen drijven zijn ze gaar: schep de knoedels uit het water en laat ze uitlekken in een vergiet of op een schone theedoek
- Serveer met een warme saus van gezeefde tomaat met enkele theelepels pesto