Aantal personen: 1

Ingrediƫnten

  • 1 grote aardappel (voor grote eters 1,5 tot 2 aardappels)
  • 100-200 gr boter
  • Bloem
  • Ei
  • Zout
  • Pakje gezeefde tomaat
  • Pesto (potje)

Bereiding:

  1. Schil de aardappels en kook ze 10-15 minuten
  2. Prak de gekookte aardappels tot moes
  3. Goed mengen met boter, twee eetlepels bloem en ei tot het een bal deeg wordt
  4. Kneed het deeg tot een elastische massa op een schoon oppervlak met wat bloem er op
  5. Rol het deeg tot een platte plak (0,5 cm) een snij er kleine figuurtjes uit (bijvoorbeeld rondjes of reepjes)
  6. Gooi de knoedels (want zo heten die deegfiguurtjes) in een pan met ruim kokend water met wat zout
  7. Zodra de knoedels boven komen drijven zijn ze gaar: schep de knoedels uit het water en laat ze uitlekken in een vergiet of op een schone theedoek
  8. Serveer met een warme saus van gezeefde tomaat met enkele theelepels pesto