-
Ingrediënten- Voor de vulling:
- 400 gr amandelspijs
- 1 ei
- 1/2 eetlepel geraspte citroenschil
- Voor het deeg:
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 gr donkere basterdsuiker
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- Zout
- 175 gr koude boter in stukjes
- 25 gr gehalveerde amandelen
- 2 eetlepels melk
- Een ingevette bakplaat
-
Bereiding:- Vulling:
- Vermeng de amandelspijs met het ei en de citroenrasp en kneed het goed
door - Deeg:
- Zeef het bakmeel boven een kom en maak in midden een kuiltje
- Doe de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de boter in het
kuiltje, verkruimel ze met de vingers door het bakmeel en kneed dit snel
tot een soepel deeg - Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast ± 30
minuten rusten - Verwarm de oven voor op 175°C
- Deel het deeg in tweeën en rol beide delen uit tot een lap van
± 15 x 15 cm en 7 mm dik - Leg 1 deeglap op de bakplaat en prik die met een vork in
- Verdeel er de amandelspijs over en dek af met de tweede deeglap
- Druk de randen op elkaar
- Garneer het deeg met amandelen en bestrijk het met melk
- Bak de speculaas in het midden van de oven in ± 35 minuten bruin
en laat hem 10-15 minuten afkoelen