• Ingrediënten

    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 160 gr boter
    • 150 gr bruine basterdsuiker
    • 1 mespunt zout
    • 2 eetlepels speculaaskruiden
    • 2 eetlepels melk
    • 300 gr amandelspijs
    • 3 eieren
    • 1/2 eetlepel sinaasappelrasp
    • 20 gr amandelen


  • Bereiding:

    • Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg de boter toe
    • Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes
    • Doe de suiker, het zout, de speculaaskruiden en de melk erbij en kneed
      met koele handen tot een samenhangend en soepel deeg
    • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast 2 uur rusten
    • Verkruimel intussen de amandelspijs, voeg 2 eieren en de
      sinaasappelrasp toe en roer alles tot een gemakkelijk uit te smeren massa
    • Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in en verwarm de oven voor op 175°C
    • Strooi wat bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van
      40 x 20 cm
    • Snijd het deeg in 2 stukken en leg 1 plak in de bakvorm
    • Klop het derde ei los en bestrijk de deeglap ermee
    • Verdeel het amandelspijsmengsel over het deeg, leg de tweede deeglap
      erop en druk het wat aan
    • Bestrijk ook deze deeglap met losgeklopt ei en druk de amandelen in het
      deeg
    • Bak de speculaas in 40 minuten bruin en gaar