-
Ingrediënten- 250 gr bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 160 gr boter
- 150 gr bruine basterdsuiker
- 1 mespunt zout
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 2 eetlepels melk
- 300 gr amandelspijs
- 3 eieren
- 1/2 eetlepel sinaasappelrasp
- 20 gr amandelen
-
Bereiding:- Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg de boter toe
- Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes
- Doe de suiker, het zout, de speculaaskruiden en de melk erbij en kneed
met koele handen tot een samenhangend en soepel deeg - Verpak het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast 2 uur rusten
- Verkruimel intussen de amandelspijs, voeg 2 eieren en de
sinaasappelrasp toe en roer alles tot een gemakkelijk uit te smeren massa - Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in en verwarm de oven voor op 175°C
- Strooi wat bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van
40 x 20 cm - Snijd het deeg in 2 stukken en leg 1 plak in de bakvorm
- Klop het derde ei los en bestrijk de deeglap ermee
- Verdeel het amandelspijsmengsel over het deeg, leg de tweede deeglap
erop en druk het wat aan - Bestrijk ook deze deeglap met losgeklopt ei en druk de amandelen in het
deeg - Bak de speculaas in 40 minuten bruin en gaar