-
Ingrediënten- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- Zout naar smaak
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 150 gr bruine basterdsuiker
- 150 gr boter
- 2 eetlepels melk
- 1 portie amandelspijs
- 50 gr witte amandelen
- 1 eidooier
-
Bereiding:- Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de
basterdsuiker in een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein - Voeg de melk toe en kneed van dit alles een deeg
- Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat – als een
staaf, rechthoek of hartvorm - Spreid de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand
- Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan
- Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met de met de melk
losgeroerde eidooier - Schuif de bakplaat iets onder het midden van een matig warme oven
(± 150°C) en bak de koek in 1/2-3/4 uur goudbruin en gaar - Laat de gevulde speculaas vlakliggend afkoelen
- Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de