• Ingrediënten

    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • Zout naar smaak
    • 2 eetlepels speculaaskruiden
    • 150 gr bruine basterdsuiker
    • 150 gr boter
    • 2 eetlepels melk
    • 1 portie amandelspijs
    • 50 gr witte amandelen
    • 1 eidooier


  • Bereiding:

    • Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de
      basterdsuiker in een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein
    • Voeg de melk toe en kneed van dit alles een deeg
    • Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat – als een
      staaf, rechthoek of hartvorm
    • Spreid de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand
    • Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan
    • Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met de met de melk
      losgeroerde eidooier
    • Schuif de bakplaat iets onder het midden van een matig warme oven
      (± 150°C) en bak de koek in 1/2-3/4 uur goudbruin en gaar
    • Laat de gevulde speculaas vlakliggend afkoelen