aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 1 grote, platte runderlap van ca. 750 gr

    • 2 uitgeperste teentjes knoflook

    • Zout

    • Peper

    • 1 theelepel gedroogde oregano

    • 250 gr verse gewassen spinazie

    • 2 grofgeraspte worteltjes

    • 1 gepeld en in dunne plakjes gesneden hardgekookt ei

    • ñ 1 1/2 dl bouillon


  • Bereiding:


    • Klop het vlees zo plat mogelijk uit, bestrijk het met de uitgeperste teentjes knoflook en bestrooi het met wat zout, peper en oregano

    • Verdeel de blaadjes spinazie over het vlees en bestrooi ze met de geraspte wortel

    • Dek het geheel af met de plakjes ei

    • Rol het gevulde vlees op en bind de rollade vast met keukengaren

    • Doe de rollade in een pan en voeg zoveel bouillon toe dat het vlees net onder staat

    • Breng het geheel aan de kook

    • Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de rollade ñ 2 uur zachtjes sudderen tot hij gaar is

    • Neem de rollade uit de pan, verwijder het keukengaren en snijd hem in niet al te dunne plakken

    • Leg de plakken rollade op een schaal en schenk er wat van het stoofvocht over

    • Ook kan de rollade koud worden geserveerd

    • Laat hem in dat geval afkoelen in het stoofvocht en snijd hem daarna in plakken