aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 grote, platte runderlap van ca. 750 gr -
2 uitgeperste teentjes knoflook -
Zout -
Peper -
1 theelepel gedroogde oregano -
250 gr verse gewassen spinazie -
2 grofgeraspte worteltjes -
1 gepeld en in dunne plakjes gesneden hardgekookt ei -
ñ 1 1/2 dl bouillon
-
-
Bereiding:-
Klop het vlees zo plat mogelijk uit, bestrijk het met de uitgeperste teentjes knoflook en bestrooi het met wat zout, peper en oregano -
Verdeel de blaadjes spinazie over het vlees en bestrooi ze met de geraspte wortel -
Dek het geheel af met de plakjes ei -
Rol het gevulde vlees op en bind de rollade vast met keukengaren -
Doe de rollade in een pan en voeg zoveel bouillon toe dat het vlees net onder staat -
Breng het geheel aan de kook -
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de rollade ñ 2 uur zachtjes sudderen tot hij gaar is -
Neem de rollade uit de pan, verwijder het keukengaren en snijd hem in niet al te dunne plakken -
Leg de plakken rollade op een schaal en schenk er wat van het stoofvocht over -
Ook kan de rollade koud worden geserveerd -
Laat hem in dat geval afkoelen in het stoofvocht en snijd hem daarna in plakken
-