Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 grote rode kool
    • Zout
    • 3 sjalotjes
    • 1 teentje knoflook
    • 2 eetlepels zonnebloempitten
    • 50 gr pecannoten
    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 pakje Quornreepjes naturel (á 175 gr)
    • 350 gr pompoenblokjes
    • 2 eetlepels garam masalapasta (pot, Patak’s)
    • 3 eetlepels fijngesneden koriander
    • Peper
    • 3 dl kruidenbouillon (van tablet)


  • Bereiding:

    • Neem 16 mooie grote bladeren van de kool en snijd aan de achterkant de dikke nerf weg
    • Dompel de bladeren ± 2 minuten onder in een pan met ruim kokend water en
      zout en laat ze uitlekken
    • Snipper de sjalotjes en de knoflook
    • Hak de zonnebloempitten en de pecannoten grof
    • Verhit de olie en fruit de sjalot en de knoflook hierin ± 3 minuten
    • Voeg de Quorn en de pompoen toe en bak ze al omscheppend ± 5 minuten mee
    • Roer de garam masalapasta, de zonnebloempitten, de pecannoten en de koriander erdoor
      en breng op smaak met peper en zout
    • Laat het mengsel tot lauw afkoelen
    • Verwarm de oven voor op 250°C
    • Verdeel de vulling over de koolbladeren, vouw de zijkant naar binnen en rol ze op
    • Zet de rolletjes vast met cocktailprikkertjes
    • Leg de rolletjes in een ingevette schaal, schenk de bouillon eromheen en dek de schaal af
      met aluminiumfolie
    • Verwarm de rolletjes ± 20 minuten in het midden van de oven
    • Lekker met aardappelgnocchi