Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 grote rode kool
- Zout
- 3 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 50 gr pecannoten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 pakje Quornreepjes naturel (á 175 gr)
- 350 gr pompoenblokjes
- 2 eetlepels garam masalapasta (pot, Patak’s)
- 3 eetlepels fijngesneden koriander
- Peper
- 3 dl kruidenbouillon (van tablet)
-
Bereiding:- Neem 16 mooie grote bladeren van de kool en snijd aan de achterkant de dikke nerf weg
- Dompel de bladeren ± 2 minuten onder in een pan met ruim kokend water en
zout en laat ze uitlekken - Snipper de sjalotjes en de knoflook
- Hak de zonnebloempitten en de pecannoten grof
- Verhit de olie en fruit de sjalot en de knoflook hierin ± 3 minuten
- Voeg de Quorn en de pompoen toe en bak ze al omscheppend ± 5 minuten mee
- Roer de garam masalapasta, de zonnebloempitten, de pecannoten en de koriander erdoor
en breng op smaak met peper en zout - Laat het mengsel tot lauw afkoelen
- Verwarm de oven voor op 250°C
- Verdeel de vulling over de koolbladeren, vouw de zijkant naar binnen en rol ze op
- Zet de rolletjes vast met cocktailprikkertjes
- Leg de rolletjes in een ingevette schaal, schenk de bouillon eromheen en dek de schaal af
met aluminiumfolie - Verwarm de rolletjes ± 20 minuten in het midden van de oven
- Lekker met aardappelgnocchi