aantal personen: 6
-
Ingrediënten:-
1 pompoen van ongeveer 2 kg -
Peper -
Zout -
2 kruidnagels -
800 gr mager kalfsvlees, in blokjes van 4 cm -
2 el bloem -
Boter -
1 fijngehakte ui -
1 grote fijngehakte wortel -
1 fijngehakt seldertje (zonder bladeren) -
1 dl droge witte wijn -
1 blik gepelde tomaten van 400 gr -
300 gr aardappelen, geschild en in dobbelsteentjes
-
-
Bereiding:-
Was en droog de pompoen grondig en snijd er een deksel van ongeveer 4 cm af -
Verwijder met een lepel de zaadjes, haal het pompoenvlees eruit, maar zorg er wel voor dat er ongeveer 2 cm vlees aan de schil blijft zitten -
Breng in een kookpot die groot genoeg is voor de pompoen, het water met een beetje zout aan de kook en leg er de pompoen in -
Laat op een zacht vuurtje gedurende 30 minuten gaar koken (dan verkleurt de pompoen minder snel) -
Controleer regelmatig met een vork of de pompoen zacht is -
Haal hem dan uit het kookvocht en leg hem ondersteboven in een vergiet, zodat hij kan uitlekken -
Ondertussen maakt u de vulling -
Wentel de vleesblokjes lichtjes in de bloem en kleur ze daarna in hete boter -
Laat in een andere pan een noot boter bruin kleuren en stoof er de gehakte ui, wortel en selder goudbruin in -
Voeg het vlees bij de gehakte groenten -
Voeg daarna de witte wijn toe en laat op een fel vuur verdampen -
Hak de tomaten fijn en doe ze, samen met het sap, peper, zout en kruidnagels bij het vlees en laat ongeveer 30 minuten stoven op een zacht vuurtje -
Roer af en toe -
Snijd het pompoenvlees in dobbelsteentjes van ongeveer 2 cm -
Voeg ze bij de vlees- en groentenmengeling samen met de aardappelblokjes en laat nog ongeveer 30 minuten sudderen -
Breng op smaak met peper en zout -
10 Min voor het einde van de kooktijd verwarmt u de oven op 200 graden en legt u er de pompoen 5 min in op een schotel, zodat hij kan opwarmen en het resterende kookvocht verdampt -
Neem de warme pompoen uit de oven en vul hem met gare vulling -
Serveer hierbij een lichte rode wijn
-