aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten:


    • 1 pompoen van ongeveer 2 kg

    • Peper

    • Zout

    • 2 kruidnagels

    • 800 gr mager kalfsvlees, in blokjes van 4 cm

    • 2 el bloem

    • Boter

    • 1 fijngehakte ui

    • 1 grote fijngehakte wortel

    • 1 fijngehakt seldertje (zonder bladeren)

    • 1 dl droge witte wijn

    • 1 blik gepelde tomaten van 400 gr

    • 300 gr aardappelen, geschild en in dobbelsteentjes


  • Bereiding:


    • Was en droog de pompoen grondig en snijd er een deksel van ongeveer 4 cm af

    • Verwijder met een lepel de zaadjes, haal het pompoenvlees eruit, maar zorg er wel voor dat er ongeveer 2 cm vlees aan de schil blijft zitten

    • Breng in een kookpot die groot genoeg is voor de pompoen, het water met een beetje zout aan de kook en leg er de pompoen in

    • Laat op een zacht vuurtje gedurende 30 minuten gaar koken (dan verkleurt de pompoen minder snel)

    • Controleer regelmatig met een vork of de pompoen zacht is

    • Haal hem dan uit het kookvocht en leg hem ondersteboven in een vergiet, zodat hij kan uitlekken

    • Ondertussen maakt u de vulling

    • Wentel de vleesblokjes lichtjes in de bloem en kleur ze daarna in hete boter

    • Laat in een andere pan een noot boter bruin kleuren en stoof er de gehakte ui, wortel en selder goudbruin in

    • Voeg het vlees bij de gehakte groenten

    • Voeg daarna de witte wijn toe en laat op een fel vuur verdampen

    • Hak de tomaten fijn en doe ze, samen met het sap, peper, zout en kruidnagels bij het vlees en laat ongeveer 30 minuten stoven op een zacht vuurtje

    • Roer af en toe

    • Snijd het pompoenvlees in dobbelsteentjes van ongeveer 2 cm

    • Voeg ze bij de vlees- en groentenmengeling samen met de aardappelblokjes en laat nog ongeveer 30 minuten sudderen

    • Breng op smaak met peper en zout

    • 10 Min voor het einde van de kooktijd verwarmt u de oven op 200 graden en legt u er de pompoen 5 min in op een schotel, zodat hij kan opwarmen en het resterende kookvocht verdampt

    • Neem de warme pompoen uit de oven en vul hem met gare vulling

    • Serveer hierbij een lichte rode wijn