• Ingrediënten

    • 100 gr bloem
    • 50 gr bruine basterdsuiker
    • 1 mespunt zout
    • 1 eetlepel koekkruiden
    • 50 gr boter
    • 1 eetlepel fijngehakte hazelnoten
    • 1 eetlepel fijngehakte amandelen
    • 1 eetlepel honing
    • 3 eetlepels fijne tafelsuiker
    • Een met bakpapier beklede bakplaat


  • Bereiding:

    • Zeef de bloem met de basterdsuiker, het zout en de koekkruiden
    • Snijd de boter er met twee messen door en kneed het geheel daarna tot
      een soepel deeg
    • Leg het deeg in plasticfolie ± 30 minuten in de koelkast
    • Verwarm de oven voor op 160°C
    • Vermeng de noten en de honing
    • Verdeel het deeg in ± 25 stukjes
    • Druk de stukjes een beetje plat, schep er wat vulling op (bijvoorbeeld
      amandelspijs) en vouw het deeg eromheen
    • Bak de pepernoten op de bakplaat ± 20 minuten in het midden van
      de oven en rol ze dan direct door tafelsuiker