-
Ingrediënten- 100 gr bloem
- 50 gr bruine basterdsuiker
- 1 mespunt zout
- 1 eetlepel koekkruiden
- 50 gr boter
- 1 eetlepel fijngehakte hazelnoten
- 1 eetlepel fijngehakte amandelen
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels fijne tafelsuiker
- Een met bakpapier beklede bakplaat
-
Bereiding:- Zeef de bloem met de basterdsuiker, het zout en de koekkruiden
- Snijd de boter er met twee messen door en kneed het geheel daarna tot
een soepel deeg - Leg het deeg in plasticfolie ± 30 minuten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 160°C
- Vermeng de noten en de honing
- Verdeel het deeg in ± 25 stukjes
- Druk de stukjes een beetje plat, schep er wat vulling op (bijvoorbeeld
amandelspijs) en vouw het deeg eromheen - Bak de pepernoten op de bakplaat ± 20 minuten in het midden van
de oven en rol ze dan direct door tafelsuiker