Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 2 1/2 dl gezeefde tomaten
- 150 gr mager rundergehakt
- 50 gr worteltjes
- 1/2 dl rode wijn
- 3 augurken
- 2 rode paprika’s
- 2 sjalotjes
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel oregano
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 laurierblad
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 knolselderij
- Kaneelpoeder
- Witte peper
- Zout
Bereiding:
- Pel en snipper de ui
- Snijd de wortel en de knolselderij in blokjes
- Verhit in een braadpan 2 theelepels olijfolie en fruit de ui 2 minuten
- Voeg de wortel en de knolselderij toe, pers de knoflook erboven uit en voeg het paprikapoeder toe
- Fruit alles 4 minuten mee en blus af met de wijn
- Voeg de gezeefde tomaten, het laurierblad, de oregano en de kaneel toe
- Leg het deksel op de pan en laat de saus 20 minuten zachtjes koken
- Pel en snipper intussen de andere ui en hak de augurken fijn
- Maak het gehakt aan met de djinten, zout en versgemalen peper en meng er de ui en de augurk door
- Was de paprika’s, snijd het kapje eraf (laat het groene steeltje eraan) en verwijder de zaadlijsten
- Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en zet het kapje er weer op
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in
- Breng de tomatensaus op smaak met zout en versgemalen peper en verwijder het laurierblad
- Giet de tomatensaus in de ovenschaal en zet de paprika’s erin
- Dek de schaal met een deksel of aluminiumfolie af en bak de paprika’s in ± 45 minuten gaar
- Serveer met: rijst en salade