aantal personen: 2 a 3


  • Ingrediënten:

    • 1 kip van 1,5 kg
    • peper/zout
    • voor de vulling:
    • 2 ons champignons
    • 2 eetlepels fijngesneden citroenmelisse
    • 2 eetlepels fijngesneden dragon
    • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
    • 1 ons fijngesneden magere ontbijtspek
    • 1 ui
    • 150 gr. Roomkaas
    • 75 gram zachte boter
    • 2 eetlepels citroensap


  • Bereiding:
    • Meng alle ingrediënten voor de vulling en maak er een smeuiig geheel van.
    • Voeg evt. 1 of 2 eetlepels water toe.
    • Haal met je vingers voorzichtig een stuk vel los en stop een laagje vulling tussen vel en
      vlees.
    • Vouw het vel weer goed dicht en steek het vast met een cocktailprikker.
    • Open de buik en vul deze helemaal op met de rest van de vulling
    • Sluit de holte af met behulp van cocktailprikkers.
    • Bestrooi de kip met peper en zout.
    • Verwarm de oven voor op 225 C.
    • Leg de kip in de braadslee en bak hem 1,5 uur in het midden van de oven.
    • Als de kip te bruin wordt, afdekking met alufolie.