aantal personen: 2 a 3
-
Ingrediënten:- 1 kip van 1,5 kg
- peper/zout
- voor de vulling:
- 2 ons champignons
- 2 eetlepels fijngesneden citroenmelisse
- 2 eetlepels fijngesneden dragon
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 1 ons fijngesneden magere ontbijtspek
- 1 ui
- 150 gr. Roomkaas
- 75 gram zachte boter
- 2 eetlepels citroensap
- Bereiding:
- Meng alle ingrediënten voor de vulling en maak er een smeuiig geheel van.
- Voeg evt. 1 of 2 eetlepels water toe.
- Haal met je vingers voorzichtig een stuk vel los en stop een laagje vulling tussen vel en
vlees. - Vouw het vel weer goed dicht en steek het vast met een cocktailprikker.
- Open de buik en vul deze helemaal op met de rest van de vulling
- Sluit de holte af met behulp van cocktailprikkers.
- Bestrooi de kip met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 225 C.
- Leg de kip in de braadslee en bak hem 1,5 uur in het midden van de oven.
- Als de kip te bruin wordt, afdekking met alufolie.