aantal personen: 4




  • IngrediĆ«nten:


    • 1 wortel


    • 2 groene seldertakken


    • 1 preiwit


    • 500 gr mager kalfsvlees


    • 2 eiwitten


    • 3.5 dl room


    • 5 dl kalsbouillon


    • Boter


    • 50 gr bloem


    • 2 bosjes waterkers


    • Peper


    • Zout






  • Bereiding:


    • Maak de wortel, de selder en de prei schoon, was deze groenten en snijd
      ze in fijne julienne


    • Snijd het kalfsvlees in blokjes en maal deze zo fijn mogelijk


    • Voeg er de eiwitten en 1.5 dl room bij


    • Breng op smaak met peper en zout


    • Verdeel deze massa in 2 delen en spreid elk deel langwerpig uit op een
      reep aluminiumfolie


    • Verdeel er in de lengte een strook groente julienne op en rol de
      vleesbereiding vervolgens stevig op


    • Draai de uiteinden van het folie stevig aan zodat alles goed geperst zit


    • Kook deze rollen in water gedurende ca 20 minuten


    • Laat ondertussen de kalfsbouillon tot de helft inkoken


    • Smelt 25 gr boter en meng er de bloem onder


    • Voeg er vervolgens, beetje bij beetje, de bouillon aan toe en blijf
      roeren tot de saus kookt


    • Roer er tenslotte de rest van de room onder, laat nog even inkoken en
      breng op smaak met peper en zout


    • Maak ondertussen de waterkersblaadjes los, was ze en houd er een
      handvol apart voor het garnituur


    • Blancheer de rest enkele seconden in kokend water en laat ze uitlekken


    • Hak ze vervolgens fijn en voeg de snippers bij de saus


    • Houd de saus warm maar laat ze niet meer koken


    • Verwijder de folie van de kalfsrol en snijd elke rol in 6 stukjes


    • Lepel op 4 warme borden een spiegel van saus en leg er 3 kalfsrolletjes
      op


    • Versier met de rest van de waterkers en serveer er gekookte of gebakken
      aardappeltjes bij