aantal personen: 4
-
Ingrediënten:
-
1 wortel
-
2 groene seldertakken
-
1 preiwit
-
500 gr mager kalfsvlees
-
2 eiwitten
-
3.5 dl room
-
5 dl kalsbouillon
-
Boter
-
50 gr bloem
-
2 bosjes waterkers
-
Peper
-
Zout
-
-
Bereiding:
-
Maak de wortel, de selder en de prei schoon, was deze groenten en snijd
ze in fijne julienne
-
Snijd het kalfsvlees in blokjes en maal deze zo fijn mogelijk
-
Voeg er de eiwitten en 1.5 dl room bij
-
Breng op smaak met peper en zout
-
Verdeel deze massa in 2 delen en spreid elk deel langwerpig uit op een
reep aluminiumfolie
-
Verdeel er in de lengte een strook groente julienne op en rol de
vleesbereiding vervolgens stevig op
-
Draai de uiteinden van het folie stevig aan zodat alles goed geperst zit
-
Kook deze rollen in water gedurende ca 20 minuten
-
Laat ondertussen de kalfsbouillon tot de helft inkoken
-
Smelt 25 gr boter en meng er de bloem onder
-
Voeg er vervolgens, beetje bij beetje, de bouillon aan toe en blijf
roeren tot de saus kookt
-
Roer er tenslotte de rest van de room onder, laat nog even inkoken en
breng op smaak met peper en zout
-
Maak ondertussen de waterkersblaadjes los, was ze en houd er een
handvol apart voor het garnituur
-
Blancheer de rest enkele seconden in kokend water en laat ze uitlekken
-
Hak ze vervolgens fijn en voeg de snippers bij de saus
-
Houd de saus warm maar laat ze niet meer koken
-
Verwijder de folie van de kalfsrol en snijd elke rol in 6 stukjes
-
Lepel op 4 warme borden een spiegel van saus en leg er 3 kalfsrolletjes
op
-
Versier met de rest van de waterkers en serveer er gekookte of gebakken
aardappeltjes bij
-