aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten:


    • 2 sneetjes oud witbrood

    • 1 dl melk

    • 275 gr kalfspoulet, fijngesneden

    • 200 gr ontbijtspek, fijngesnipperd

    • 2 teentjes knoflook

    • 2 takjes peterselie, fijngeknipt

    • 2 eieren

    • 150 gr pistachenootjes, gepeld

    • Nootmuskaat

    • Peper

    • Zout

    • 1 lap kalfsborst van 1,5 kg (40 bij 30 cm)

    • 100 gr boter

    • 1 grote ui, in ringen

    • 1 pot kalfsfond (400 ml)

    • Rolladetouw


  • Bereiding:


    • Brood ontkorsten en in melk 10 min. laten weken

    • In kom doen: uitgeknepen brood, ontbijtspek, kalfspoulet, 1 uitgeperst teentje knoflook, peterselie, eieren, nootjes, nootmuskaat, peper en zout

    • Goed mengen

    • Vlees bestrooien met peper en zout

    • Vleesmengsel erover verdelen en lap oprollen

    • Dichtbinden met rolladetouw

    • Oven voorverwarmen op 175 graden

    • In grote braadpan boter verhitten

    • Vlees in 10 min. rondom bruinbakken

    • Vlees met bakvet overdoen in braadslede

    • 1 uitgeperst teentje knoflook en ui toevoegen

    • Afdekken met aluminiumfolie

    • In midden van oven vlees 45 min. braden

    • Kalfsfond verwarmen en aan bakvet toevoegen

    • Nog 1 uur braden

    • Vlees uit pan scheppen

    • Boven andere pan braadvocht zeven

    • Op smaak brengen met peper en zout

      Afwerken:

    • Oven voorverwarmen op 225 graden

    • Rolladetouw verwijderen

    • Rollade in plakken snijden en op ovenschaal leggen

    • Afdekken met aluminiumfolie

    • In midden van oven vlees in 30 min. warm laten worden

    • Saus verwarmen

    • Beetje saus rondom rollade schenken

    • Rest van saus erbij geven