aantal personen: 6
-
Ingrediënten:-
2 sneetjes oud witbrood -
1 dl melk -
275 gr kalfspoulet, fijngesneden -
200 gr ontbijtspek, fijngesnipperd -
2 teentjes knoflook -
2 takjes peterselie, fijngeknipt -
2 eieren -
150 gr pistachenootjes, gepeld -
Nootmuskaat -
Peper -
Zout -
1 lap kalfsborst van 1,5 kg (40 bij 30 cm) -
100 gr boter -
1 grote ui, in ringen -
1 pot kalfsfond (400 ml) -
Rolladetouw
-
-
Bereiding:-
Brood ontkorsten en in melk 10 min. laten weken -
In kom doen: uitgeknepen brood, ontbijtspek, kalfspoulet, 1 uitgeperst teentje knoflook, peterselie, eieren, nootjes, nootmuskaat, peper en zout -
Goed mengen -
Vlees bestrooien met peper en zout -
Vleesmengsel erover verdelen en lap oprollen -
Dichtbinden met rolladetouw -
Oven voorverwarmen op 175 graden -
In grote braadpan boter verhitten -
Vlees in 10 min. rondom bruinbakken -
Vlees met bakvet overdoen in braadslede -
1 uitgeperst teentje knoflook en ui toevoegen -
Afdekken met aluminiumfolie -
In midden van oven vlees 45 min. braden -
Kalfsfond verwarmen en aan bakvet toevoegen -
Nog 1 uur braden -
Vlees uit pan scheppen -
Boven andere pan braadvocht zeven -
Op smaak brengen met peper en zout
Afwerken: -
Oven voorverwarmen op 225 graden -
Rolladetouw verwijderen -
Rollade in plakken snijden en op ovenschaal leggen -
Afdekken met aluminiumfolie -
In midden van oven vlees in 30 min. warm laten worden -
Saus verwarmen -
Beetje saus rondom rollade schenken -
Rest van saus erbij geven
-