aantal personen: 6
-
Ingrediënten:-
1 zakje sinaasappelthee (4 gram) -
250 gr tutti frutti -
1 gevulde kalfsborst of 1 kalfsfricandeau van 1 kg -
Zout -
Peper -
50 gr boter -
1 ui -
1 tl chilipoeder -
1 tl majoraan -
1 tl bouillonpoeder -
1 tl aardappelmeel -
2 dl fruitige witte wijn
-
-
Bereiding:-
Breng 1/2 liter water aan de kook -
Hang het zakje thee erin en laat de thee circa 5 minuten trekken -
Verwijder het theezakje -
Laat de tutti frutti circa 8 uur weken in de thee -
Wrijf de kalfsborst of de fricandeau in met zout en peper -
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin -
Braad het vlees afgedekt circa 20 minuten -
Pel en snipper de ui -
Giet de tutti frutti af -
Bak de ui circa 1 minuut met het vlees mee -
Strooi het chilipoeder, de majoraan en het bouillonpoeder erover en schep de tutti frutti en de wijn erdoor -
Braad het vlees in nog circa 30 minuten zachtjes gaar -
Leg het vlees op een plank en laat het onder aluminiumfolie circa 5 minuten rusten -
Maak het aardappelmeel aan met 1 eetlepel koud water en roer dit door de tutti frutti -
Snijd het vlees in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op zes borden -
Schep de tutti frutti ernaast -
Garneer met toefjes peterselie -
Lekker met sperziebonen en aardappelkroketjes
-