aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten:


    • 1 zakje sinaasappelthee (4 gram)

    • 250 gr tutti frutti

    • 1 gevulde kalfsborst of 1 kalfsfricandeau van 1 kg

    • Zout

    • Peper

    • 50 gr boter

    • 1 ui

    • 1 tl chilipoeder

    • 1 tl majoraan

    • 1 tl bouillonpoeder

    • 1 tl aardappelmeel

    • 2 dl fruitige witte wijn


  • Bereiding:


    • Breng 1/2 liter water aan de kook

    • Hang het zakje thee erin en laat de thee circa 5 minuten trekken

    • Verwijder het theezakje

    • Laat de tutti frutti circa 8 uur weken in de thee

    • Wrijf de kalfsborst of de fricandeau in met zout en peper

    • Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin

    • Braad het vlees afgedekt circa 20 minuten

    • Pel en snipper de ui

    • Giet de tutti frutti af

    • Bak de ui circa 1 minuut met het vlees mee

    • Strooi het chilipoeder, de majoraan en het bouillonpoeder erover en schep de tutti frutti en de wijn erdoor

    • Braad het vlees in nog circa 30 minuten zachtjes gaar

    • Leg het vlees op een plank en laat het onder aluminiumfolie circa 5 minuten rusten

    • Maak het aardappelmeel aan met 1 eetlepel koud water en roer dit door de tutti frutti

    • Snijd het vlees in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op zes borden

    • Schep de tutti frutti ernaast

    • Garneer met toefjes peterselie

    • Lekker met sperziebonen en aardappelkroketjes