-
Ingrediënten:
Witte saus:-
2 eetlepels boter -
2 eetlepels bloem -
1/4 theelepel zout -
Vers gemalen zwarte peper -
1 kop melk -
4 groene paprika’s, gehalveerd en van zaadjes ontdaan -
1 kop witte saus (zie boven) -
6 gehakte hardgekookte eieren -
1/2 kop verkruimeld uitgebakken ontbijtspek -
1 theelepel (Dijon) mosterd -
1/2 kopje fijn droog broodkruim -
2 eetlepels gesmolten boter
-
Bereiding:-
Smelt voor de saus de boter en voeg al roerend de bloem toe -
Laat dit 1 minuut op een laag pitje staan -
Roer er zout, peper en melk bij en laat het nog 2 minuten op middelgroot vuur koken tot de saus dik geworden is -
Kook de groene paprika’s 5 minuten in kokend water met zout en giet ze af -
Meng het ei, spek en de mosterd met de witte saus en vul de paprika’s met dit mengsel -
Roer de broodkruimels door de gesmolten boter en bedek er de gevulde paprika’s mee -
Bak ze 20 minuten in de oven op 175 graden
-
-