• Ingrediënten:


    Witte saus:


    • 2 eetlepels boter

    • 2 eetlepels bloem

    • 1/4 theelepel zout

    • Vers gemalen zwarte peper

    • 1 kop melk

    • 4 groene paprika’s, gehalveerd en van zaadjes ontdaan

    • 1 kop witte saus (zie boven)

    • 6 gehakte hardgekookte eieren

    • 1/2 kop verkruimeld uitgebakken ontbijtspek

    • 1 theelepel (Dijon) mosterd

    • 1/2 kopje fijn droog broodkruim

    • 2 eetlepels gesmolten boter

    • Bereiding:


      • Smelt voor de saus de boter en voeg al roerend de bloem toe

      • Laat dit 1 minuut op een laag pitje staan

      • Roer er zout, peper en melk bij en laat het nog 2 minuten op middelgroot vuur koken tot de saus dik geworden is

      • Kook de groene paprika’s 5 minuten in kokend water met zout en giet ze af

      • Meng het ei, spek en de mosterd met de witte saus en vul de paprika’s met dit mengsel

      • Roer de broodkruimels door de gesmolten boter en bedek er de gevulde paprika’s mee

      • Bak ze 20 minuten in de oven op 175 graden