Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 200 gram rundergehakt
- 50 gr Boursin
- 25 gram gepelde pistachenoten
- 1 ei
- kikkererwtenmeel
- zonnebloem- of arachide-olie
- gehaktkruiden naar keuze
-
Bereiding:- Hak de nootjes een beetje fijn en meng ze met de Boursin
- Klop het ei los
- Meng het gehakt met de gehaktkruiden, 1 eetlepel kikkererwtenmeel en 2 eetlepels ei
- Vorm van het gehakt 6 balletjes en druk die in de hand zo plat mogelijk
- Verdeel de Boursin met noten in 6 stukjes
- Neem telkens een platgedrukt balletje gehakt in de hand en leg er een stukje Boursin op
- Vouw het gehakt om de kaas en druk de randen van het gehakt voorzichtig op elkaar, zodat de kaas er niet meer uit kan
- Strooi wat kikkererwtenmeel in een diep bord
- Haal de gevulde gehaktballen eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het kikkererwtenmeel, zodat ze er helemaal mee zijn bedekt
- Verhit de olie tot ± 180° c, frituur de gevulde gehaktballen in de hete olie in ± 7 minuten goudbruin en gaar en laat ze op keukenpapier uitlekken