Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 200 gram rundergehakt
    • 50 gr Boursin
    • 25 gram gepelde pistachenoten
    • 1 ei
    • kikkererwtenmeel
    • zonnebloem- of arachide-olie
    • gehaktkruiden naar keuze



  • Bereiding:

    • Hak de nootjes een beetje fijn en meng ze met de Boursin
    • Klop het ei los
    • Meng het gehakt met de gehaktkruiden, 1 eetlepel kikkererwtenmeel en 2 eetlepels ei
    • Vorm van het gehakt 6 balletjes en druk die in de hand zo plat mogelijk
    • Verdeel de Boursin met noten in 6 stukjes
    • Neem telkens een platgedrukt balletje gehakt in de hand en leg er een stukje Boursin op
    • Vouw het gehakt om de kaas en druk de randen van het gehakt voorzichtig op elkaar, zodat de kaas er niet meer uit kan
    • Strooi wat kikkererwtenmeel in een diep bord
    • Haal de gevulde gehaktballen eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het kikkererwtenmeel, zodat ze er helemaal mee zijn bedekt
    • Verhit de olie tot &plusmn 180° c, frituur de gevulde gehaktballen in de hete olie in ± 7 minuten goudbruin en gaar en laat ze op keukenpapier uitlekken