Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 25 gr gepelde pistachenoten
  • 50 gr verse roomkaas met kruiden (bijvoorbeeld Boursin)
  • 1 ei
  • 200 gr gehakt
  • 1/2 zakje gehaktkruiden
  • Paneermeel
  • Zonnebloem- of arachide-olie om te frituren

Bereiding:

  1. Hak de nootjes een beetje fijn en meng ze met de verse roomkaas
  2. Klop het ei los
  3. Meng het gehakt met de gehaktkruiden, 2 eetlepels ei en 2 eetlepels paneermeel
  4. Vorm van het gehakt 6 balletjes en druk die in de hand zo plat mogelijk
  5. Verdeel de verse roomkaas met noten in 6 stukjes
  6. Neem telkens een platgedrukt balletje gehakt in de hand en leg er een stukje verse roomkaas op
  7. Vouw het gehakt om de kaas en druk de randen van het gehakt voorzichtig op elkaar, zodat de kaas er niet meer uit kan
  8. Strooi wat paneermeel in een diep bord
  9. Haal de gevulde gehaktballen eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel, zodat ze er helemaal mee zijn bedekt
  10. Verhit de olie tot ± 180°C, frituur de gevulde gehaktballen in de hete olie in ± 7 minuten goudbruin en gaar en laat ze op keukenpapier uitlekken