Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 2 bosuitjes
    • Een handje taugé
    • 1/2 rode paprika
    • 1 teentje knoflook
    • Olie
    • 1 pakje Quornstukjes
    • Japanse sojasaus
    • Versgemalen peper
    • 2 avocado’s


  • Bereiding:

    • Snipper de bosuitjes fijn
    • Spoel de taugé af
    • Snijd de paprika in kleine blokjes
    • Snipper de knoflook
    • Verhit olie in een koekenpan of wok en bak de paprika even aan
    • Voeg de Quorn toe, bestrooi met versgemalen peper en schenk er een scheutje sojasaus
      over
    • Bak de taugé en de bosuitjes heel kort mee en laat het geheel een beetje afkoelen
    • Halveer de avocado’s en schep het vruchtvlees eruit (laat een klein randje zitten)
    • Meng de stukjes avocado met het lauwwarme Quornmengsel en vul de halve avocado’s
      hiermee
    • Lekker met rijst of aardappelpuree en spinazie
    • Variaties:
    • – bak een kleingesneden pepertje mee
    • – voeg aan het bakmengsel een scheutje gembersiroop toe
    • – bestrooi met geroosterde pijnboompitten
    • – bak een paar champignons mee