Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 bosuitjes
- Een handje taugé
- 1/2 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- Olie
- 1 pakje Quornstukjes
- Japanse sojasaus
- Versgemalen peper
- 2 avocado’s
-
Bereiding:- Snipper de bosuitjes fijn
- Spoel de taugé af
- Snijd de paprika in kleine blokjes
- Snipper de knoflook
- Verhit olie in een koekenpan of wok en bak de paprika even aan
- Voeg de Quorn toe, bestrooi met versgemalen peper en schenk er een scheutje sojasaus
over - Bak de taugé en de bosuitjes heel kort mee en laat het geheel een beetje afkoelen
- Halveer de avocado’s en schep het vruchtvlees eruit (laat een klein randje zitten)
- Meng de stukjes avocado met het lauwwarme Quornmengsel en vul de halve avocado’s
hiermee - Lekker met rijst of aardappelpuree en spinazie
- Variaties:
- – bak een kleingesneden pepertje mee
- – voeg aan het bakmengsel een scheutje gembersiroop toe
- – bestrooi met geroosterde pijnboompitten
- – bak een paar champignons mee