Aantal personen: 8


  • IngrediĆ«nten

    • 2 aubergines
    • 1 ui
    • 1 teen knoflook
    • 100 gram geitenkaas
    • 1 rode paprika
    • 2 el Olijfolie
    • 300 ml creme fraiche
    • 90 gram tomaten
    • zout / peper


  • Bereiding:

    • Snijd de kroontjes van de aubergines en halveer ze
    • Lepel het vruchtvlees uit de schil, maar laat een rand van 1 cm dikte zitten
    • Snijd het vruchtvlees in stukjes
    • Verhit de olijfolie, bak de gesnipperde ui 2 minuten en voeg de in blokjes gesneden paprika, de knoflook en het auberginevruchtvlees toe
    • Laat dit op laag vuur 10 minuten doorsudderen
    • Voeg de creme fraiche toe
    • Vul de aubergines met dit mengsel, leg de plakjes tomaat bovenop
    • Bak de aubergines in de oven 10 minuten op 225 graden Celsius
    • Leg de plakjes geitenkaas op de aubergines en bak nog 10 minuten