Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 100 gram diepvries spinazie
- zout, versgemalen peper
- 500 gram rosbief (aan 1 stuk)
- 1 ei
- 50 gram boter
- 10 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- keukentouw
-
Bereiding:- Laat de spinazie ontdooien in een zeef en druk het vocht eruit
- Snij de rosbief in de lengte open, maar niet helemaal door, en bestrooi de binnenkant van het vlees met zout en peper
- Klop het ei los en roer dit door de spinazie
- Besmeer het vlees aan de binnenkant met het spinaziemengsel
- Bind de rosbief dicht met keukentouw.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de rosbief rondom aan
- Pel en halveer de sjalotten en de knoflook en leg ze bij de rosbief in de pan
- Laat de rosbief op een matig vuur ± 15 minuten braden en voeg er eventueel nog wat boter aan toe
- Zet het vuur uit en laat de rosbief 5 minuten rusten
- Snij de rosbief in plakken
- Lekker met sperziebonen, gebakken spekjes met zure room en bieslook.