Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 100 gram diepvries spinazie
    • zout, versgemalen peper
    • 500 gram rosbief (aan 1 stuk)
    • 1 ei
    • 50 gram boter
    • 10 sjalotten
    • 5 teentjes knoflook
    • keukentouw


  • Bereiding:

    • Laat de spinazie ontdooien in een zeef en druk het vocht eruit
    • Snij de rosbief in de lengte open, maar niet helemaal door, en bestrooi de binnenkant van het vlees met zout en peper
    • Klop het ei los en roer dit door de spinazie
    • Besmeer het vlees aan de binnenkant met het spinaziemengsel
    • Bind de rosbief dicht met keukentouw.
    • Verhit de boter in een braadpan en bak de rosbief rondom aan
    • Pel en halveer de sjalotten en de knoflook en leg ze bij de rosbief in de pan
    • Laat de rosbief op een matig vuur ± 15 minuten braden en voeg er eventueel nog wat boter aan toe
    • Zet het vuur uit en laat de rosbief 5 minuten rusten
    • Snij de rosbief in plakken
    • Lekker met sperziebonen, gebakken spekjes met zure room en bieslook.