aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- Voor de basisbouillon:
- 1 kg visafval
- 1 seldertakje
- 1 ui
- 1 sjalot
- Boter
- 1 dl witte wijn
- 3 peperbolletjes
- 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier)
Voor de saus: - 1 ui
- 2 tomaten
- 2 rode paprika’s
- Boter
- Peper
- Zout
Voor het stomen: - 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 4 stukjes zonnevisfilet van ca 170 gr elk
- 1/2 dl olie
- 1/2 dl witte wijn
- 1 el gehakte dragon
- Peper
- Zout
-
Bereiding:
- Maak de basisbouillon
- Reinig de visafval en verwijder de kiewen en alle bloedresten
- Maak het seldertakje scboon en snijd het klein
- Pel de ui en de sjalot en snipper beide fijn
- Smelt een nootje boter en stoof er de selder-, ui- en sjalotsnippers in
- Leg er vervolgens de visafval op en voeg er de witte wijn, de peperbolletjes en
het kruidentuiltje aan toe - Giet er eventueel nog wat water op zodat de visafval volledig onderstaat
- Laat de bouillon ca 20 minuten onder gesloten deksel koken en giet hem
vervolgens door een zeef - Maak ondertussen de saus
- Pel de ui en snipper hem fijn
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes
- Was de rode paprika’s, halveer ze en verwijder de zaden en de zaadlijsten
- Snijd ze vervolgens eveneens in stukjes
- Smelt een nootje boter en stoof er de groenten in
- Voeg er 3 dl visbouillon aan toe en laat ca 15 minuten zachtjes sudderen
- Breng de saus op smaak met peper en zout, mix ze en giet ze door een zeef
- Houd de saus warm
- Maak het garnituur
- Was de rest van de paprika’s, verwijder de zaden en de zaadlijsten, en snijd ze
in kleine blokjes - Breng water aan de kook in het onderste deel van een stoomketel met 2
verdiepingen - Vul de eerste verdieping met het paprikagarnituur en leg de visfilets in de
bovenste verdieping - Besprenkel de vis met de olie en de witte wijn
- Breng op smaak met dragon, peper en zout
- Laat de vis en de paprika’s in 5 a 10 minuten gaar worden naargelang de dikte
van de vis - Giet tenslotte de saus op 4 warme borden, schik er de visfilets en 3 hoopjes
paprikamozaiek op - Serveer dit gerecht met gekookte aardappeltjes en een glaasje Rose de Provence
of Bandol