aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • Voor de basisbouillon:
    • 1 kg visafval
    • 1 seldertakje
    • 1 ui
    • 1 sjalot
    • Boter
    • 1 dl witte wijn
    • 3 peperbolletjes
    • 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier)


      Voor de saus:

    • 1 ui
    • 2 tomaten
    • 2 rode paprika’s
    • Boter
    • Peper
    • Zout


      Voor het stomen:

    • 1 groene paprika
    • 1 gele paprika
    • 1 rode paprika
    • 4 stukjes zonnevisfilet van ca 170 gr elk
    • 1/2 dl olie
    • 1/2 dl witte wijn
    • 1 el gehakte dragon
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:

    • Maak de basisbouillon
    • Reinig de visafval en verwijder de kiewen en alle bloedresten
    • Maak het seldertakje scboon en snijd het klein
    • Pel de ui en de sjalot en snipper beide fijn
    • Smelt een nootje boter en stoof er de selder-, ui- en sjalotsnippers in
    • Leg er vervolgens de visafval op en voeg er de witte wijn, de peperbolletjes en
      het kruidentuiltje aan toe
    • Giet er eventueel nog wat water op zodat de visafval volledig onderstaat
    • Laat de bouillon ca 20 minuten onder gesloten deksel koken en giet hem
      vervolgens door een zeef
    • Maak ondertussen de saus
    • Pel de ui en snipper hem fijn
    • Was de tomaten en snijd ze in stukjes
    • Was de rode paprika’s, halveer ze en verwijder de zaden en de zaadlijsten
    • Snijd ze vervolgens eveneens in stukjes
    • Smelt een nootje boter en stoof er de groenten in
    • Voeg er 3 dl visbouillon aan toe en laat ca 15 minuten zachtjes sudderen
    • Breng de saus op smaak met peper en zout, mix ze en giet ze door een zeef
    • Houd de saus warm
    • Maak het garnituur
    • Was de rest van de paprika’s, verwijder de zaden en de zaadlijsten, en snijd ze
      in kleine blokjes
    • Breng water aan de kook in het onderste deel van een stoomketel met 2
      verdiepingen
    • Vul de eerste verdieping met het paprikagarnituur en leg de visfilets in de
      bovenste verdieping
    • Besprenkel de vis met de olie en de witte wijn
    • Breng op smaak met dragon, peper en zout
    • Laat de vis en de paprika’s in 5 a 10 minuten gaar worden naargelang de dikte
      van de vis
    • Giet tenslotte de saus op 4 warme borden, schik er de visfilets en 3 hoopjes
      paprikamozaiek op
    • Serveer dit gerecht met gekookte aardappeltjes en een glaasje Rose de Provence
      of Bandol