aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 6 kg mosselen
    • 200 gr zeekraal
    • 2 venkelknollen
    • 1 bosje peterselie
    • 2 dl droge vermout
    • 2 el bloem
    • 20 druppels tabasco
    • Boter
    • 2 laurierblaadjes
    • Peper

  • Bereiding:

    • Maak de mosselen zorgvuldig schoon
    • Was de zeekraal en verwijder de vezelige uiteinden
    • Maak de venkels schoon, verwijder de binnenste bladeren en de harde kern
    • Snijd ze vervolgens in blokjes van ca 1 cm dik
    • Was de peterselie en snipper hem fijn
    • Vermeng de vermout met de bloem en de tabasco
    • Plaats een stoommandje in de stoompot met ventiel
    • Schep de helft van de mosselen, de zeekraal, de venkel, de peterselie en de
      vermoutmengeling in de stoompot, voeg er een nootje boter, een laurierblaadje
      en wat peper aan toe en sluit hemaf
    • Breng de pot op een hoog vuur onder druk, draai het vuur uit en wacht tot de
      pot kan geopend worden
    • Schep de mosselbereiding in een schaal en houd ze warm in een oven van 95 graden
    • Maak vervolgens de rest van de mosselen klaar