aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 1 bosje jonge worteltjes

  • 4 raapjes

  • 500 gr peultjes

  • 400 gr kleine aardappelen

  • 150 gr gerookt spek

  • 4 kasslerribstukken of bacon van ca 200 gr elk

  • 2 el gehakte peterselie

  • Nootmuskaat

  • Peper

  • Zout

Bereiding:


  • Maak de worteltjes schoon en laat er ca 1 cm groen aan

  • Schil de raapjes en snijd ze in halve maantjes

  • Maak de peultjes schoon

  • Schil de aardappelen en halver ze

  • Leg deze groenten, laagsgewijs, in de stoomketel en kruid na elke laag met nootmuskaat, peper en zout

  • Begin met de aardappelen, vervolgens de raapjes, dan de worteltjes en tenslotte de peultjes

  • Snijd het spek in reepjes en leg deze op de groenten

  • Leg er de kasslerrib bovenop

  • Plaats de stoompan op een groot vuur en laat de bereiding gedurende ca 35 minuten gaarstomen

  • Schik het vlees en de groenten op een bord en bestrooi met de peterselie

    Tip:


  • Het is belangrijk dat de groenten allemaal ongeveer even dik zijn, zodat ze binnen dezelfde tijd gaar kunnen worden