aantal personen: 4
Ingrediënten
-
1 bosje jonge worteltjes -
4 raapjes -
500 gr peultjes -
400 gr kleine aardappelen -
150 gr gerookt spek -
4 kasslerribstukken of bacon van ca 200 gr elk -
2 el gehakte peterselie -
Nootmuskaat -
Peper -
Zout
Bereiding:
-
Maak de worteltjes schoon en laat er ca 1 cm groen aan -
Schil de raapjes en snijd ze in halve maantjes -
Maak de peultjes schoon -
Schil de aardappelen en halver ze -
Leg deze groenten, laagsgewijs, in de stoomketel en kruid na elke laag met nootmuskaat, peper en zout -
Begin met de aardappelen, vervolgens de raapjes, dan de worteltjes en tenslotte de peultjes -
Snijd het spek in reepjes en leg deze op de groenten -
Leg er de kasslerrib bovenop -
Plaats de stoompan op een groot vuur en laat de bereiding gedurende ca 35 minuten gaarstomen -
Schik het vlees en de groenten op een bord en bestrooi met de peterselie Tip: -
Het is belangrijk dat de groenten allemaal ongeveer even dik zijn, zodat ze binnen dezelfde tijd gaar kunnen worden