-
Ingrediënten- 1 aubergine
- 1 ml vloeibare zoetstof
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
- 2 eetlepels witte wijn
- 1 eetlepel olie
- 1 lente-ui voor de garnering
-
Bereiding:- Breng water aan de kook in een stoompan of in een gewone pan met een ijzeren
vergiet erboven - Schil de aubergine, maar laat het groene kopje zitten
- Snijd hem in de lengte in, maar niet helemaal door, zodat de vorm erin blijft
- Snijd de aubergine eerst door de helft, dan in vieren en dan in achten
- Leg de aubergine in de stoompan en laat hem een kwartier stomen op middelhoog vuur
- Laat de aubergine niet te lang stomen anders wordt deze papperig
- Meng de zoetstof, sojasaus, knoflook, gemberwortel, wijn en olie voor de dressing
- Snijd de lente-ui in dunne reepjes
- Haal de aubergine van het vuur, leg hem in een schaal en giet de dressing eroverheen
- Leg de ui erop en laat de aubergine afkoelen tot het serveren
- Breng water aan de kook in een stoompan of in een gewone pan met een ijzeren