• IngrediĆ«nten

    • 1 aubergine
    • 1 ml vloeibare zoetstof
    • 2 eetlepels Japanse sojasaus
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
    • 2 eetlepels witte wijn
    • 1 eetlepel olie
    • 1 lente-ui voor de garnering


  • Bereiding:

    • Breng water aan de kook in een stoompan of in een gewone pan met een ijzeren
      vergiet erboven
    • Schil de aubergine, maar laat het groene kopje zitten
    • Snijd hem in de lengte in, maar niet helemaal door, zodat de vorm erin blijft
    • Snijd de aubergine eerst door de helft, dan in vieren en dan in achten
    • Leg de aubergine in de stoompan en laat hem een kwartier stomen op middelhoog vuur
    • Laat de aubergine niet te lang stomen anders wordt deze papperig
    • Meng de zoetstof, sojasaus, knoflook, gemberwortel, wijn en olie voor de dressing
    • Snijd de lente-ui in dunne reepjes
    • Haal de aubergine van het vuur, leg hem in een schaal en giet de dressing eroverheen
    • Leg de ui erop en laat de aubergine afkoelen tot het serveren