aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 2 tarbotfilets (circa 600 gr./stuk)
    • 3 dl room
    • 3 dl visbouillon
    • 1 dl witte wijn
    • 50 g boter
    • 1 handvol lievevrouwebedstro (of 3 borrelmaatjes Maitrank)
    • 1 kg verse spinazie
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:

    • De tarbot halveren
    • De visbouillon, de room, de witte wijn en het lievevrouwebedstro (of de
      Maitrank) laten inkoken
    • De tarbot 2 minuten laten meekoken, uit de bouillon nemen en eventueel verder
      laten uitlekken
    • De saus zeven en eventueel verder laten inkoken
    • De tarbot afdrogen en nog 3 minuten bakken in boter
    • Kruiden met peper en zout
    • De spinazie schoonmaken, de steeltjes verwijderen en even stoven in een nootje
      boter
    • Naar smaak kruiden met peper, zout en nootmuskaat
    • De saus afwerken met 20 g boter
    • De spinazie op de borden schikken, de tarbot erop leggen en afwerken met de saus
    • Versieren met een takje lievevrouwebedstro