aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 2 tarbotfilets (circa 600 gr./stuk)
- 3 dl room
- 3 dl visbouillon
- 1 dl witte wijn
- 50 g boter
- 1 handvol lievevrouwebedstro (of 3 borrelmaatjes Maitrank)
- 1 kg verse spinazie
- Peper
- Zout
-
Bereiding:
- De tarbot halveren
- De visbouillon, de room, de witte wijn en het lievevrouwebedstro (of de
Maitrank) laten inkoken - De tarbot 2 minuten laten meekoken, uit de bouillon nemen en eventueel verder
laten uitlekken - De saus zeven en eventueel verder laten inkoken
- De tarbot afdrogen en nog 3 minuten bakken in boter
- Kruiden met peper en zout
- De spinazie schoonmaken, de steeltjes verwijderen en even stoven in een nootje
boter - Naar smaak kruiden met peper, zout en nootmuskaat
- De saus afwerken met 20 g boter
- De spinazie op de borden schikken, de tarbot erop leggen en afwerken met de saus
- Versieren met een takje lievevrouwebedstro