aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
8 mooie witte koolbladeren -
600 gr kalfsgehakt -
8 sneetjes gerookt spek -
Boter -
5 dl runderbouillon -
1 teentje look -
2 dl room -
Nootmuskaat -
Peper -
Zout
-
-
Bereiding:-
Verwijder de dikke nerf van de koolbladeren en blancheer ze ca 2 minuten in lichtgezouten water -
Spoel ze vervolgens onder koud water en dep ze droog -
Breng het kalfsgehakt op smaak met nootmuskaat en peper -
Verdeel het in 8 gelijke deeltjes en maak er rolletjes van -
Wikkel elk rolletje vervolgens in een sneetje spek en tenslotte in een koolblad -
Bind er een stukje keukentouw rond en bak de rolletjes aan alle zijden in een nootje boter -
Giet het overtollige vet weg en voeg er de bouillon aan toe -
Druk het ongepelde teentje look plat en voeg het bij de vinken -
Laat ca 15 minuten, zonder deksel, stoven -
Voeg er vervolgens de room aan toe en laat de saus indikken -
Breng op smaak met peper en zout -
Serveer de vinken met gekookte aardappelen
-