aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 8 mooie witte koolbladeren

    • 600 gr kalfsgehakt

    • 8 sneetjes gerookt spek

    • Boter

    • 5 dl runderbouillon

    • 1 teentje look

    • 2 dl room

    • Nootmuskaat

    • Peper

    • Zout


  • Bereiding:


    • Verwijder de dikke nerf van de koolbladeren en blancheer ze ca 2 minuten in lichtgezouten water

    • Spoel ze vervolgens onder koud water en dep ze droog

    • Breng het kalfsgehakt op smaak met nootmuskaat en peper

    • Verdeel het in 8 gelijke deeltjes en maak er rolletjes van

    • Wikkel elk rolletje vervolgens in een sneetje spek en tenslotte in een koolblad

    • Bind er een stukje keukentouw rond en bak de rolletjes aan alle zijden in een nootje boter

    • Giet het overtollige vet weg en voeg er de bouillon aan toe

    • Druk het ongepelde teentje look plat en voeg het bij de vinken

    • Laat ca 15 minuten, zonder deksel, stoven

    • Voeg er vervolgens de room aan toe en laat de saus indikken

    • Breng op smaak met peper en zout

    • Serveer de vinken met gekookte aardappelen