aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

    • 750 gr in flinke blokken gesneden magere runderlappen

    • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui

    • 2 uitgeperste teentjes knoflook

    • 2 1/2 dl bouillon

    • 2 eetlepels citroensap

    • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

    • Zout

    • Peper


  • Bereiding:


    • Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokken vlees rondom mooi bruin

    • Voeg de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook toe en bak deze 2 minuten mee

    • Voeg de bouillon, het citroensap, de fijngehakte peterselie en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook

    • Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles 1 uur zachtjes sudderen

    • Verwijder het deksel en laat het gerecht nog ca. 1 uur zachtjes doorsudderen tot het vlees gaar is en het stoofvocht praktisch is verdampt