aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie -
750 gr in flinke blokken gesneden magere runderlappen -
1 schoongemaakte en kleingesneden ui -
2 uitgeperste teentjes knoflook -
2 1/2 dl bouillon -
2 eetlepels citroensap -
1 eetlepel fijngehakte peterselie -
Zout -
Peper
-
-
Bereiding:-
Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokken vlees rondom mooi bruin -
Voeg de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook toe en bak deze 2 minuten mee -
Voeg de bouillon, het citroensap, de fijngehakte peterselie en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook -
Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles 1 uur zachtjes sudderen -
Verwijder het deksel en laat het gerecht nog ca. 1 uur zachtjes doorsudderen tot het vlees gaar is en het stoofvocht praktisch is verdampt
-