aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 1 1/2 kg runderstoofvlees

    • 1 kopje rode wijn

    • 2/3 kopje azijn

    • 1 1/2 kopje runderbouillon

    • 1 theelepel zout

    • 6 zwarte peperkorrels

    • 6 pimentbessen

    • 1/2 kopje bruine suiker

    • 1 laurierblad

    • 1 grote gesnipperde ui

    • 3 eetlepels bloem


  • Bereiding:


    • Vermeng de wijn, azijn, bouillon, zout, peperkorrels, piment, bruine suiker, laurier en de uien

    • Snijd het vet van het vlees en leg het in een vuurvaste schaal

    • Schenk de marinade over het vlees en keer vlees om, zodat het aan alle kanten met de marinade wordt bedekt

    • Laat het 2 uur of (nog liever!) een nacht in de koelkast marineren (keer het vlees nog enkele malen in de marinade om)

    • Haal het vlees uit de marinade en zeef de marinade voor later gebruik

    • Dep het vlees met keukenpapier droog en strooi er de bloem over

    • Bak het vlees in een braadpan op hoog vuur aan alle kanten in een beetje olie of spekvet bruin en schenk er de gezeefde marinade bij

    • Doe het geheel weer in de ovenschotel (zonder deksel) en laat het vlees in een matig warme oven (ñ 175 èC) gaar worden (reken 30-32 minuten per 500 gr)

    • Haal het vlees uit de oven en laat het 15 minuten rusten