aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 1/2 kg runderstoofvlees -
1 kopje rode wijn -
2/3 kopje azijn -
1 1/2 kopje runderbouillon -
1 theelepel zout -
6 zwarte peperkorrels -
6 pimentbessen -
1/2 kopje bruine suiker -
1 laurierblad -
1 grote gesnipperde ui -
3 eetlepels bloem
-
-
Bereiding:-
Vermeng de wijn, azijn, bouillon, zout, peperkorrels, piment, bruine suiker, laurier en de uien -
Snijd het vet van het vlees en leg het in een vuurvaste schaal -
Schenk de marinade over het vlees en keer vlees om, zodat het aan alle kanten met de marinade wordt bedekt -
Laat het 2 uur of (nog liever!) een nacht in de koelkast marineren (keer het vlees nog enkele malen in de marinade om) -
Haal het vlees uit de marinade en zeef de marinade voor later gebruik -
Dep het vlees met keukenpapier droog en strooi er de bloem over -
Bak het vlees in een braadpan op hoog vuur aan alle kanten in een beetje olie of spekvet bruin en schenk er de gezeefde marinade bij -
Doe het geheel weer in de ovenschotel (zonder deksel) en laat het vlees in een matig warme oven (ñ 175 èC) gaar worden (reken 30-32 minuten per 500 gr) -
Haal het vlees uit de oven en laat het 15 minuten rusten
-