Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 4 plakken mager rundvlees van 180 gr
- 2 theelepels mosterd
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 1 ui
- 1 eetlepel boter
- 1 afgestreken eetlepel bloem
- 1/2 liter vleesbouillon (blokje)
-
Bereiding:- Besmeer de plakken vlees dun met mosterd en strooi er peper en zout over
- Schil de ui en snijd hem in ringen
- Verwarm de boter in een stoofpan en bak de plakken vlees aan beide kanten
- Haal het vlees daarna uit de pan
- Bak de uiringen in de boter bruin en haal ze eruit
- Strooi de bloem in de boter, bak deze bruin en giet er onder voortdurend roeren
langzamerhand de bouillon bij - Leg het vlees en de uiringen in de saus en stoof deze in een gesloten pan 30 minuten op een
zacht vuur