Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 4 plakken mager rundvlees van 180 gr
    • 2 theelepels mosterd
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel peper
    • 1 ui
    • 1 eetlepel boter
    • 1 afgestreken eetlepel bloem
    • 1/2 liter vleesbouillon (blokje)


  • Bereiding:

    • Besmeer de plakken vlees dun met mosterd en strooi er peper en zout over
    • Schil de ui en snijd hem in ringen
    • Verwarm de boter in een stoofpan en bak de plakken vlees aan beide kanten
    • Haal het vlees daarna uit de pan
    • Bak de uiringen in de boter bruin en haal ze eruit
    • Strooi de bloem in de boter, bak deze bruin en giet er onder voortdurend roeren
      langzamerhand de bouillon bij
    • Leg het vlees en de uiringen in de saus en stoof deze in een gesloten pan 30 minuten op een
      zacht vuur