aantal personen: 8
-
Ingrediënten:-
50 g boter -
2.5 kg staartstuk of rosbief -
750 g wortelen -
750 g uien, een keer doorgesneden -
3 teentjes knoflook, fijngeplet -
1 bouquet garni (tijm, laurier, peterselie) -
1 stengel bleekselderij -
Zout -
Peper
Garnituur: -
800 g wortelen, in grove stukken -
24 kleine uitjes -
200 g haricots verts -
200 g doperwten (diepvries) -
8 kleine aardappelen -
2 eetlepels boter -
1 eetlepel suiker -
1 koffielepel gehakte verse kruiden (peterselie, kervel en dragon)
-
-
Bereiding:-
In grote braadpan boter verhitten en vlees hierin rondom aanbraden -
Vlees uit pan nemen -
Wortelen en uien in bakvet zacht bakken -
Knoflook, bouquet garni en bleekselderij toevoegen -
Vlees op groenten in pan terugleggen -
Zoveel water toevoegen tot vlees net onder staat -
Zout en peper toevoegen -
Op laag vuur ca. 3 uur laten sudderen -
Vlees uit pan nemen -
Vocht zeven, groenten door zeef duwen -
Vocht zacht laten inkoken tot mooie sausdikte -
Voor garnituur: -
Wortelen, uitjes, haricots verts, doperwten en aardappelen in boter met een scheutje water en suiker beetgaar stoven -
Groenten aan saus toevoegen -
Warm houden -
Rundvlees in plakken snijden -
Voor serveren garneren met verse kruiden -
Saus er apart bijgeven
-