Aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten
    • 1 knolselderij
    • olijfolie
    • 1 handvol verse tijm (alleen de blaadjes)
    • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
    • zeezout
    • zwarte peper uit de molen
    • 3-4 el water of bouillon

  • Bereiding:
    • Snij de knolselderij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter
    • Zet een braadpan met 3 flinke scheuten olijfolie op hoog vuur en doe daar de knolselderij,
      tijm en knoflook met een beetje peper en zout in
    • Roer goed door zodat overal een laagje olie op zit en laat 5 min op vrij hoog vuur bakken
      totdat het begint te kleuren
    • Zet het vuur laag en voeg water of bouillon toe, leg de deksel op de pan en laat 25 min
      pruttelen tot alles zacht is
    • Breng het voorzichtig op smaak met peper en zout en roer met een lepel om de
      knolselderij kapot te maken
    • Heerlijk als bijgerecht, smaakt goed bij alle soorten vlees