Aantal personen: 4
- Ingrediƫnten
- 1 knolselderij
- olijfolie
- 1 handvol verse tijm (alleen de blaadjes)
- 2 tenen knoflook (fijngehakt)
- zeezout
- zwarte peper uit de molen
- 3-4 el water of bouillon
- Bereiding:
- Snij de knolselderij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter
- Zet een braadpan met 3 flinke scheuten olijfolie op hoog vuur en doe daar de knolselderij,
tijm en knoflook met een beetje peper en zout in - Roer goed door zodat overal een laagje olie op zit en laat 5 min op vrij hoog vuur bakken
totdat het begint te kleuren - Zet het vuur laag en voeg water of bouillon toe, leg de deksel op de pan en laat 25 min
pruttelen tot alles zacht is - Breng het voorzichtig op smaak met peper en zout en roer met een lepel om de
knolselderij kapot te maken - Heerlijk als bijgerecht, smaakt goed bij alle soorten vlees