aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 1/2 krulsla
- 1/2 rode sla
- 1/2 rode krulsla
- 40 blaadjes postelein
- 1 mooie mango
- 8 mooie vesnipperde violetbloemblaadjes
Voor de vinaigrette: - 2 el zonnebloemolie
- 2 el notenolie
- 2 el water
- 2 el frambozenazijn
- 2 el versnipperde bieslook
- Peper
- Zout
Voor de zeetongreepjes: - Boter
- 6 mooie verse zeetongfilets
-
Bereiding:
- Reinig en was de verschillende slasoorten en de postelein grondig
- Versnipper de krulsla, de rode krulsla en de rode sla niet te fijn
- Kruid ze met wat peper en zout
- Schil de mango en snijd hem in kleine dobbelsteentjes
- Meng ze onder de verschillende slasoorten en meng er ook de versnipperde
violetblaadjes onder - De violetblaadjes vindt u in de speciaal- of primeurzaak
- Voor de vinaigrette mixt u de zonnebloem- en de notenolie met het water, de
azijn, de versnipperde bieslook, en peper en zout - Snijd de zeetongfilets in mooie dunne reepjes van 1.5 cm
- Smelt een nootje boter, laat goed verhitten en bak de zeetongreepjes hierin kort
- Breng op smaak met peper en zout
- Lepel de vinaigrette op 4 borden en leg er de posteleinblaadjes rond
- Leg wat sla op de borden en verdeel er de zeetongreepjes over
- Werk af met wat vers gemalen peper van de molen