aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • 1/2 krulsla
    • 1/2 rode sla
    • 1/2 rode krulsla
    • 40 blaadjes postelein
    • 1 mooie mango
    • 8 mooie vesnipperde violetbloemblaadjes


      Voor de vinaigrette:

    • 2 el zonnebloemolie
    • 2 el notenolie
    • 2 el water
    • 2 el frambozenazijn
    • 2 el versnipperde bieslook
    • Peper
    • Zout


      Voor de zeetongreepjes:

    • Boter
    • 6 mooie verse zeetongfilets

  • Bereiding:

    • Reinig en was de verschillende slasoorten en de postelein grondig
    • Versnipper de krulsla, de rode krulsla en de rode sla niet te fijn
    • Kruid ze met wat peper en zout
    • Schil de mango en snijd hem in kleine dobbelsteentjes
    • Meng ze onder de verschillende slasoorten en meng er ook de versnipperde
      violetblaadjes onder
    • De violetblaadjes vindt u in de speciaal- of primeurzaak
    • Voor de vinaigrette mixt u de zonnebloem- en de notenolie met het water, de
      azijn, de versnipperde bieslook, en peper en zout
    • Snijd de zeetongfilets in mooie dunne reepjes van 1.5 cm
    • Smelt een nootje boter, laat goed verhitten en bak de zeetongreepjes hierin kort
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Lepel de vinaigrette op 4 borden en leg er de posteleinblaadjes rond
    • Leg wat sla op de borden en verdeel er de zeetongreepjes over
    • Werk af met wat vers gemalen peper van de molen