aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 4 grote kookvaste aardappelen

  • 600 gr varkenshaas

  • Boter

  • 1 gesnipperde ui

  • 1 flesje Duvel van 33 cl

  • 1 el mosterd met pitjes

  • 1 koffielepel maïszetmeel

  • Peper

  • Zout

  • 600 gr verse spinazie

  • 1/2 teentje knoflook

  • 1 el gehakte bieslook

Bereiding:


  • Snijd en was de aardappelen

  • Kook ze beetgaar en laat ze afkoelen

  • Snijd de varkenshaas in schijfjes van 2 cm en kleur ze aan beide zijden in enkele nootjes boter

  • Voeg er de ui aan toe en laat even meekleuren

  • Breng op smaak en gier er de Duvel over

  • Voeg er de mosterd aan toe

  • Laat even opkoken en laat op een zacht vuurtje sudderen

  • Reinig ondertussen de spinazie, blancheer ze even in kokend water

  • Verfris ze en laat uitlekken

  • Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm en bak ze goudbruin in boter

  • Smelt een nootje boter en strijk de kookpot even in met een gehalveerd knoflookteentje

  • Verwijder het knoflookteentje

  • Stoof de spinazie hierin lichtjes

  • Breng op smaak

  • Los het maïszetmeel op in wat water en bind hiermee de saus

  • Verdeel de spinazie over 4 warme borden, schik er het vlees op en lepel de saus er rond

  • Schep bovenaan een lepel aardappelblokjes en strooi er nog wat bieslook over