aantal personen: 4
Ingrediënten
-
4 grote kookvaste aardappelen -
600 gr varkenshaas -
Boter -
1 gesnipperde ui -
1 flesje Duvel van 33 cl -
1 el mosterd met pitjes -
1 koffielepel maïszetmeel -
Peper -
Zout -
600 gr verse spinazie -
1/2 teentje knoflook -
1 el gehakte bieslook
Bereiding:
-
Snijd en was de aardappelen -
Kook ze beetgaar en laat ze afkoelen -
Snijd de varkenshaas in schijfjes van 2 cm en kleur ze aan beide zijden in enkele nootjes boter -
Voeg er de ui aan toe en laat even meekleuren -
Breng op smaak en gier er de Duvel over -
Voeg er de mosterd aan toe -
Laat even opkoken en laat op een zacht vuurtje sudderen -
Reinig ondertussen de spinazie, blancheer ze even in kokend water -
Verfris ze en laat uitlekken -
Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm en bak ze goudbruin in boter -
Smelt een nootje boter en strijk de kookpot even in met een gehalveerd knoflookteentje -
Verwijder het knoflookteentje -
Stoof de spinazie hierin lichtjes -
Breng op smaak -
Los het maïszetmeel op in wat water en bind hiermee de saus -
Verdeel de spinazie over 4 warme borden, schik er het vlees op en lepel de saus er rond -
Schep bovenaan een lepel aardappelblokjes en strooi er nog wat bieslook over