• IngrediĆ«nten

    • 500 gram platvis, schoongemaakt en ontveld
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 8 druppels natrena vloeibaar
    • 1 teen knoflook, geplet
    • 1 eetlepel water
    • 15 gram boter, gesmolten
    • 5 verse rode lomboks, in dunne plakjes gesneden
    • 1 eetlepel citroensap


  • Bereiding:

    • Meng de helft van de sojasaus en 4 druppels natrena met de knoflook en
      het water
    • Laat de vis ongeveer 1 uur in dit mengsel marineren
    • Rooster hem aan beide kanten op een heel laag vuur en bedruip hem tijdens het roosteren
      met het restant van de marinade
    • Neem de vis, als hij mals is, na ongeveer 15 tot 20 minuten in totaal, van het rooster en leg hem op een verwarmde schaal
    • Giet de gesmolten boter eroverheen en besprenkel het geheel vervolgens met het laatste
      kruidenmengsel, bereid van de in plakjes gesneden chilipepers, de overgebleven sojasaus en natrena, en het citroensap