-
Ingrediënten- 500 gram platvis, schoongemaakt en ontveld
- 2 eetlepels sojasaus
- 8 druppels natrena vloeibaar
- 1 teen knoflook, geplet
- 1 eetlepel water
- 15 gram boter, gesmolten
- 5 verse rode lomboks, in dunne plakjes gesneden
- 1 eetlepel citroensap
-
Bereiding:- Meng de helft van de sojasaus en 4 druppels natrena met de knoflook en
het water - Laat de vis ongeveer 1 uur in dit mengsel marineren
- Rooster hem aan beide kanten op een heel laag vuur en bedruip hem tijdens het roosteren
met het restant van de marinade - Neem de vis, als hij mals is, na ongeveer 15 tot 20 minuten in totaal, van het rooster en leg hem op een verwarmde schaal
- Giet de gesmolten boter eroverheen en besprenkel het geheel vervolgens met het laatste
kruidenmengsel, bereid van de in plakjes gesneden chilipepers, de overgebleven sojasaus en natrena, en het citroensap
- Meng de helft van de sojasaus en 4 druppels natrena met de knoflook en