• IngrediĆ«nten

    • 1 jonge haas
    • 250 gram spek in repen
    • Zout
    • Peper
    • Tijm
    • 4 sjalotten
    • 4 el mosterd
    • 1 el wijnazijn
    • Olijfolie
      Enkele el slagroom


  • Bereiding:

    • Lardeer de haas met wat repen spek en smeer hem in met tijm, zout en peper
    • Steek de haas aan een spit en bestrijk hem rondom met mosterd
    • Rooster de haas op een houtskoolvuur onder af en keren of braad hem aan een elektronisch spit
    • Bestrijk hem met gehakte sjalotten en giet er af en toe wat olijfolie over
    • Niet teveel anders verbrandt het vel
    • Als u de haas in de oven van de grill bakt, vang het vet dan op en leg daar de gehakte sjalotten in
    • Maak de jus af met enkele eetlepels room en laat ze wat inkoken
    • Controleer of de haas gaar is door met de vork tussen de gewrichten te prikken
    • Serveer de haas met witte rijst en geef de roomsaus er apart bij