-
Ingrediënten- 1 jonge haas
- 250 gram spek in repen
- Zout
- Peper
- Tijm
- 4 sjalotten
- 4 el mosterd
- 1 el wijnazijn
- Olijfolie
Enkele el slagroom
-
Bereiding:- Lardeer de haas met wat repen spek en smeer hem in met tijm, zout en peper
- Steek de haas aan een spit en bestrijk hem rondom met mosterd
- Rooster de haas op een houtskoolvuur onder af en keren of braad hem aan een elektronisch spit
- Bestrijk hem met gehakte sjalotten en giet er af en toe wat olijfolie over
- Niet teveel anders verbrandt het vel
- Als u de haas in de oven van de grill bakt, vang het vet dan op en leg daar de gehakte sjalotten in
- Maak de jus af met enkele eetlepels room en laat ze wat inkoken
- Controleer of de haas gaar is door met de vork tussen de gewrichten te prikken
- Serveer de haas met witte rijst en geef de roomsaus er apart bij