Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 100 gr gemengde sla
    • 2 botjes waterkers
    • 1/2 komkommer
    • 4 eetlepels sojascheuten
    • 120 gr gerookte makreel
    • 120 gr gerookte forel
    • 120 gr sprot
    • 2 eetlepels mayonaise
    • Een scheutje wijnazijn
    • 1 eetlepel gehakte bieslook
    • 16 kerstomaatjes
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Was de gemengde sla en de waterkers en schil de komkommer
    • Blancheer de sojascheuten heel even in kokend water en laat ze uitlekken
    • Snijd de waterkersblaadjes in dunne reepjes en de komkommer in schijfjes
    • Snijd de 3 soorten gerookte vis in kleine blokjes
    • Meng de visblokjes en de waterkerssnippers door de mayonaise en kruid met peper en zout
    • Meng de gemengde sla met de geblancheerde sojascheuten en de komkommerschijfjes en verdeel dit mengsel over 4 grote borden
    • Besprenkel met de wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout
    • Leg in het midden van de sla een hoopje gerookte vis en bestrooi met het bieslook
    • Versier tenslotte met de kerstomaatjes en serveer met warme toast